USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Başörtüsü düzenlemesi rahatsız etti! 'Dincilik Anayasa'ya giriyor'

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine sol medyadan tepkiler yükselmeye başladı. Birgün Gazetesi yazarı Yaşar Aydın, düzenlemeye karşı çıkarak düzenleme için 'Dinciliğin Anayasa'ya taşınması' ifadelerini kullandı.

Başörtüsü düzenlemesi rahatsız etti! 'Dincilik Anayasa'ya giriyor'
13-12-2022 11:02
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüne yönelik kanun teklifi vererek bu konunun yasal güvence altına alınması gerektiğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bunu bir adım öteye taşıyarak yasal teklifin yeterli olmayacağını, konunun Anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtmişti. 

Anayasa değişikliği teklifi TBMM'de! AK Parti'den tarihi adımAnayasa değişikliği teklifi TBMM'de! AK Parti'den tarihi adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu önerisinin ardından başlayan başörtüsü tartışmalarında Kılıçdaroğlu, “Bizim önerilerimizle ters düşmüyorsa karşı çıkmayız” derken, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden de 'olumlu' açıklamalar gelmeye başladı. Başörtüsü teklifinin Anayasa'ya girebileceğinin görülmesi üzerine bazı solcu yazarlar durumdan rahatsızlıklarını kaleme almaya başladı.

AK Parti teklifini sundu! İYİ Parti kararını duyurduAK Parti teklifini sundu! İYİ Parti kararını duyurdu

'DİNCİLİĞİN ANAYASA METNİNE TAŞINMASI'

Bu isimlerden biri de Birgün Gazetesi yazarı Yaşar Aydın oldu. Aydın, bugün kaleme aldığı "Bu tuzağa düşmeyin" başlıklı yazısında muhalefetin de destek açıklamaları yaptığı başörtüsü düzenlemesine karşı olduğunu yazdı. Başörtüsü düzenlemesine ilişkin düzenlemeyi "dinciliğin anayasa metnine taşınması" olarak nitelendiren Aydın, "Seçim sürecine girilmesi bu yasayı daha da tehlikeli hale getirdi. İktidardan muhalefete kadar tüm kesimler dincilik yarışına girecek. El artırma yarışı Türkiye’ye hızla İslami kurallarla yönetilen bir ülke haline getirecek." ifadelerini kullandı. 

DÜZENLEMEYİ ÇARPITTI

Yaşar, yapılacak bu değişiklikle birlikte ilk kez dini bir emrin anayasa metnine girmiş olacağını söyleyerek düzenlemeyi çarpıtmaya çalıştı. Yaşar, "Metnin anayasa metnine dönüşmesi aynı zamanda ikili bir yargı sürecinin de önünü açacak. Müslüman olanların ve olmayanların yargısı. Daha şimdiden dilendirmeye başlanan görüşlere göre özellikle kadınların bazı kıyafetlerinin yasaklanması tartışmaya açılabilecek." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler