USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayram öncesi kiralık araçların rezervasyonları arttı, fiyatlar iki katına çıktı

Kurban bayramına az bir zaman kala kiralık araçların rezervasyonlarında da artış yaşanırken, günlük kiralama ücretleri bayram dolayısıyla iki katına çıktı.

Bayram öncesi kiralık araçların rezervasyonları arttı, fiyatlar iki katına çıktı
10-06-2024 09:44
Google News

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala kiralık araçların rezervasyonlarında da artış yaşanırken, günlük kiralama ücretleri bayram dolayısıyla iki katına çıktı. Kiralama yaparken mutlaka kurumsal firmalardan araç kiralanması gerektiğinin altını çiziliyor.


Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, bayramı memleketinde geçirmek isteyen veya bayramda araçsız kalmak istemeyenler kiralık araçlara yöneldi. Araçların bayram rezervasyonları yüzde 90’ı aşarken, kiralama firmaları taleplere yetişmeye çalışıyor. Fiyatlar bir anda yükseldi


Bayramın yaklaşmasıyla araçlarında fiyatı iki katına çıktı. Fiyatlar, araçların marka ve modeline göre farklılık gösterirken, ekonomi sınıfı araçlar günlük bin 500 TL’den, üst sınıflar ise 3 bin TL’den başlayan fiyatlarla kiralanıyor. Fiyatlar gün geçtikçe tırmanırken, yurt dışından gelen tatilcilerinde yoğunluğu artırdığı öğrenildi. "Güvenilir firmalardan kiralayın" uyarısı


İzmir Adnan Menderes Havalimanındaki kiralama firmasında görev yapan Harun Taşdemir (28), bayram öncesi ciddi manada bir yoğunluk yaşandığını söyledi.


Araçlarıyla uzun yola çıkacaklara uyarılarda bulunan Taşdemir, mağdur olmamak için mutlaka güvenilir firmalardan kiralama yapılması gerektiğini söyledi.


Taşdemir, "Şu an yüzde 90’ın üstünde bir yoğunluk var. Memleketlerine gitmek isteyenler olsun, tatil bölgelerine gitmek isteyenler olsun bayağı bir yoğunluk var. Bayram tatiline yurt dışına gelen misafirlerde eklenince yoğunluk daha fazla artıyor. Şu an ekonomik sınıfta bir araç, günlük bin 500-bin 750 TL civarı seyrediyor. Tabii bunun güvence paketleri hariç. Üst segmentler 3 bin liradan başlıyor, gittikçe daha da fiyatlar artacak. Vatandaşlarımız mutlaka kurumsal firmalardan araçlarını kiralasın. Sonuçta bu araçlarla uzun yola çıkacaklar. Kimse istemez; ama illa sorun olabiliyor araçlarda. O yüzden, bir sorun olduğunda muhatap bulabileceği firmalardan kiralamalarını tavsiye ederim" dedi. "Sıkıntılı araçlar kiralayabilirler"


Kurumsal olmayan firmaların araçlarında sorunların yaşanabileceğini söyleyen Harun Taşdemir, şöyle devam etti:


"Kurumsal olmayan kişi veya firmalar, sıkıntılı araçları size kiralayabilirler; yani gizli, ayıplı diyelim. Örneğin; arabanın motorunda bir sorun oluyor; ama siz ilk başta fark edemiyorsunuz. 200-300 kilometre gidiyorsunuz ve motor ciddi sorunlar çıkartabiliyor. Ondan sonra bütün motorun masrafını kullanıcıya yüklüyorlar. Size masraf çıkartıyorlar."


Bir başka araç kiralama firmasının görevlisi Umut Durdu da şu ifadelere yer verdi:


"Bayram yoğunluğu var. Doluluk bizde yüzde 80-90’ı buldu. Yurt dışından da müşteriler geldiği için daha fazla yoğunluk var. Rezervasyonlarımız bizim dolu şu anda. Araçların hazırlıkları yapılıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler