USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller

Gaziantep’te Gebe Okulları ile Anne Adaylarına Ücretsiz Eğitim Desteği

Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller
16-10-2024 11:50
16-10-2024 11:54
GAZİANTEP
Google News
   Gaziantep'te anne adaylarına yönelik ücretsiz hizmet sunan Gebe Okulları, anne ve bebeklerin sağlığını ön planda tutarak; gebelik öncesi, gebelik, doğum, doğum sonrası (lohusalık) ve bebek bakımlarında anne adaylarına katkı sağlamaya devam ediyor. 
 Uzmanlar, anne ve bebeklerin sağlık hizmetlerinde risk altında olan öncelikli gruplar arasında yer aldığını ve bu hizmetlerin anne adayları için büyük bir önem taşıdığını vurguluyor.

4.825 Anne Adayı Eğitim Aldı.

 Gebe Okulları, anne adaylarının bilinçli doğum yapmalarını sağlamak amacıyla geniş ve kapsamlı eğitimler sunuyor. Gaziantep genelinde Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Nizip Devlet Hastanesi, İslahiye Devlet Hastanesi, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olmak üzere 6 farklı noktada hizmet veren gebe okulları ve ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde bulunan Gebe Bilgilendirme Sınıfları 2024 yılı itibarıyla toplamda 4.825 anne adayını mezun etti.
 Gebe okullarında; gebelik egzersizleri (pilates ve yoga), doğum, bebek bakımı, anne sütü ve emzirme, lohusa bakımı, gebelikte psikoloji, beslenme, tehlike işaretleri ve aile planlaması gibi birçok önemli konu alanında uzmanlar tarafından ele alınıyor. Kadın doğum uzmanları, ebeler, hemşireler, psikologlar, diyetisyenler ve fizyoterapistler tarafından sunulan bu eğitimler, hem grup hem de bireysel seanslar olarak veriliyor. Anne adaylarına sağlanan bu ücretsiz eğitimler, onların gebelik süreçlerini daha rahat ve bilinçli bir şekilde geçirmelerine olanak tanıyor.

Baba Adaylarına da Katılım İmkanı

    Gebe Okulları, anne adaylarının yanı sıra baba adaylarına da eğitim fırsatı sunuyor. İsteyen baba adayları, sürece dahil olarak doğum öncesi ve sonrası süreçlerde daha etkin bir rol oynayabiliyorlar. Baba adaylarının bu süreçte yer alması, aile içi desteği artırırken, anne adaylarının doğuma daha hazırlıklı ve güvende hissetmelerine katkı sağlıyor. Eğitimlerin sonunda katılımcılara verilen katılım belgeleri, eğitimin kalıcılığını artırıyor.
Gebe okullarının sunduğu eğitim hizmetleri sadece merkez hastanelerle sınırlı kalmıyor. Şehitkamil, Şahinbey, Karkamış, İslahiye, Yavuzeli, Araban, Oğuzeli, Nizip ve Nurdağı ilçelerinde de gebe bilgilendirme sınıfları bulunuyor. Bu sınıflarda sunulan eğitimler, anne adaylarını yeni rollerine hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde doğum sürecine girmeleri için desteklemeye devam ediyor.

Sağlıklı Bir Gebelik Süreci İçin Eğitim Desteği

 Gebe Okulları’ndaki eğitimlerin temel amacı, anne adaylarının doğum süreci hakkında eksiksiz bilgi sahibi olmalarını sağlamak, doğum öncesi korkularını yenmelerine yardımcı olmak ve bilinçli bir doğum sürecine yönlendirmektir. Yanlış bilinen doğruları düzelterek, anne adaylarının daha rahat ve güvenli bir doğum yapmalarını teşvik eden bu program, Gaziantep’te "Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller" sloganıyla başarıyla yürütülüyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler