USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Boltaç: "Tiyatro Müdürlüğü kapatılmadı"

Tarsus belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısının 1. Birleşimi, belediye başkanı ali boltaç başkanlığında gerçekleştirildi.

Boltaç: "Tiyatro Müdürlüğü kapatılmadı"
05-06-2024 09:30
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, ortaya atılan iddiaların aksına Tiyatro Müdürlüğünün kapatılmadığını belirterek, bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduklarını söyledi. Boltaç, ayrıca Tarsus Belediyesinin ekonomik olarak toparlanıp yol almaya başladığını da belirtti.


Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye müdürlüklerinden gelen evraklar oy birliği ve oy çokluğuyla kabul edildi. Şahin Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen park ve yeşil alana sanatçı Ahmet Kaya’nın isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Aynı zamanda Tarsus, Mersin ve Çukurova’nın kurtuluşu için önem taşıyan, 28 Mayıs 1920’de Gülek-Karboğazı’nda, Gülekli 44 kahraman insanın kazandığı destansı zaferin anısına Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi’nin ismi Kahraman Gülek olarak meclisten oy çokluğuyla geçti.


Toplantıda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediyenin ekonomik olarak toparlanıp yol almaya başladığını belirterek, "Geldiğimizde tablo çok kötü durumdaydı. Bu durumu toparlayabilmek adına bazı tasarruf tedbirleri aldık. Gereksiz işleri ve gereksiz ödemeleri bitirdik. Bu tedbirler fayda vermeye başladı. Ayrıca Tarsus halkına bir istekte bulunmuştuk. Bu istek, vergilerini zamanında ödeme isteğiydi. Bu isteği belediye bütçesinin oluşması anlamında sağlayan ve bize bu anlamada destek olan Tarsus halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duyarlı davranıp sorumluluklarını yerine getirdiler, vergilerini gününde ödediler. Dayanışmanın çözemeyeceği bir şey yoktur” dedi. "Tiyatro Müdürlüğünü kapatmadık"


Gündemde sıkça yer alan tiyatro haberleri üzerine açıklamada bulunan Boltaç, “Bu durum Türkiye’de gündem oldu ama Tarsus halkının gündeminde yer almadı. Aslında her şey ortada. Bir belediyede, bir müdürlük kapatılacaksa ancak meclis kararıyla yapılabilir. Tiyatro Müdürlüğünü kapatmadık. Fakat bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduk. Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi. Biz son 1 yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalarda çok anlamlı bir faaliyet göremedik. Buna istinaden orada sadece belli bir kesim içerisinde kendine özel durumda söz konusu olmuş. Normalde almış oldukları maaşın dışında günlük 400 TL ekstra bir ücret yansıtılmış. Yani her gün boyunca ekstra bir ücret" diye konuştu. "Arkadaşlarımızı büro personelliğine görevlendirdik"


Belediye personelinin maaşını ödemekte zorlandıklarını aktaran Boltaç, “Ben bu belediyede çalışan emekçi personelimin maaşı ödeyemiyorum. Tabi ki o arkadaşlar da bu anlamda feragat etmiyor. Bu birimde kaldıkları sürece ben bu 400 TL’yi ödemekle mükelleftim. Sadece para meselesini de yapmıyorum. Hadi helali hoş olsun bu parayı verelim de son bir yılda ne kadar etkinlik içerisinde bulundular ona bir bakalım. Hak ediyorsa hakkını verelim. Baktık doğru düzgün bir etkinlikte yok. Bu arkadaşlar belli bir süre çalışacaklar onun üzerine yoğunlaşacaklar, aynı zamanda yetmiyormuş gibi biz dışarıdan hizmet satın almışız. Elimizde mevcut bir kadro var. Biz şimdi orada bir düzenlemeye gideceğiz. Gerekirse mülakata alacağız. Gerçekten alanında uzmansa devam edecek. Ama bu süre zarfında arkadaşlarımızı büro personelliğine görevlendirdik" ifadelerini kullandı. "Sanata ve sanatçıya asla karşı değilim"


Her zaman sanatçıya değer verdiğini kaydeden Başkan Boltaç, “Ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim, hatta tam tersine çok daha fazla destek vermesi taraftarıyım. Sanatçının ruhu kalben olmalı. Bunu gönüllülük esası ve hakkını alarak yapsın. Ben bu süre zarfında algı oluşturulmak istendiğini de gördüm. Kendi belediye personellerimiz bir kamuoyu oluşturmak istemiş. Oluşturdular, başarılı da oldular. Ama yaptıkları da suçtu. İçlerinden bazıları disipline sevk edildi" şeklinde konuştu. "Tiyatro Müdürlüğü kapatılamaz, tersine daha da güçlendirilir"


Tiyatro Müdürlüğünün kapatılmayacağını, tam tersine daha da güçlendirildiğini belirten Boltaç, “Bugüne kadar susmamın, konuşmamamın sebebi bu açıklamayı Tarsus Belediyesinin meclis kürsüsünden yapmayı tercih etmemdi. Çünkü sorumluluğumun Tarsus’a ait olduğunu, Tarsus’ta yaşayan insanlara ait olduğunun bilincindeyim. Bizde Tiyatro Müdürlüğü kapatılmaz tam tersine daha da güçlendirilir, daha da aktif bir şekilde kullanılır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler