USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa Başkanı Aktaş, Ürün çeşitliliğine gidilmeli

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, “çiftçilerin ürün çeşitliliğine gitmesi tarım ve ekonomik dengeye katma değer sağlayacak.”

Borsa Başkanı Aktaş, Ürün çeşitliliğine gidilmeli
15-10-2024 08:21
Google News

Mardin’in Nusaybin İlçe Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, çiftçilerin alternatif tarım ürünlerine yönelmesinin ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi. Yer fıstığının bölgede uyum ve yüksek verimli bir ürün olduğuna dikkat çekti.

 Deneme amaçlı 35 dönüm alanda  ektikleri yer fıstığının beklentilerinin üzerinde ürün verdiğini belirten Başkan Aktaş  Silopi ve Cizre İlçelerinde çiftçilerin yer fıstığı ekimine yöneldiğini söyledi. Başkan Aktaş Nusaybin'de geniş bir tam araziisinin bulunduğuna ve su sulama sorunu bulumadığına vurgu yaparak “Mezopotamya ovasında çiftçilerimiz geçmişten gelen geleneklerden ders alarak, ürün çeşitliliğine gitmesi hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. İNusaybin ve Kzııltpe İlçelerinde geniş bri arazi potansiyeli var. Nusyabinde su sorunumuz da yok. Demonstrasyon amaçlı 35 dönüm alana yer fıstığı ektik. Dönüm alandan 350-400 kilo ürün aldık. Bu da diğer ürünlere göre 2-3 kat daha fazla gelir demektir. Bu konuda tarım aktörlerinin devreye girmesi gerektiğine inanıyorum. Yer fıstığına yönelmesi durumunda çiftçilerimizin geliri atacak, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanacaktır “dedi.

Başkan Aktaş, Mardin Havalimanından uçak sefer sayısının arttırılmasının da kaçınılmaz hale geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler