USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Burdur'da turizm çalıştayı

 

Burdur'da turizm çalıştayı
25-10-2023 09:49
Google News

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'un turizm potansiyeli ve çözüm önerilerinin tartışıldığı Turizm Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı yapıldı. 
Burdur Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) iş birliğinde düzenlenen 'Turizm Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı', Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu Salda Lavanta Tepesi Otel'de gerçekleştirildi. Burdur'un turizm potansiyeli ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştaya Vali Türker Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, akademisyenler ve turizm alanında sektörden uzman kişiler katıldı. 
'UYUYAN GÜZELİN KALKIP SAÇLARINI TARAMA VAKTİ'
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur'un turizm potansiyelinin bulunduğunu ancak bunların tanıtılması gerektiğini, çalıştayın Burdur turizmi için önemli olduğunu ve çalıştay sonrası çıkacak sonuçların da önemli projelere vesile olacağına inandığını aktardı. Gürsoy, "Artık uyuyan güzelin kalkıp saçlarını tarama vakti, kendini gösterme vakti geldi diye düşünüyoruz. Bu bağlamda valiliğimiz öncülüğünde il müdürlüğümüz olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Burdur turizminin ciddi bir çekiciliğe sahip olduğunu, Burdur'un coğrafi potansiyelinin olduğunu ve bu çalıştayda ekoturizmi, gastronomi, kültür ve turizm alanında ele alınacak olan konularla Burdur'un turizm potansiyelinin daha iyi noktalara geleceğini belirtti. 
'UYGULAMA BECERİSİ KAZANMIŞ İNSANLAR YETİŞTİRMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, "Bugün turizm misyonumuzu konuşuyoruz. Turizm noktasında iki şey söyleyebilirim. Bir sektöre beceri kazanmış, sadece bilgiyle zihni doldurulmuş değil, aynı zamanda uygulama becerisi kazanmış insanlar yetiştirmek bizim için önemli. Bu çerçevede Türkiye'de ilk diyeceğimiz özgün uygulamalı eğitim modellerini hayata geçirmiş bir üniversiteyiz. Hem kampüsümüzdeki turizm okulunda hem de buradaki okulumuzda Türkiye'de ilk olan ve diğer üniversiteler tarafından da model alınan uygulamalı eğitim modellerini hayata geçiriyoruz ki öğrencilerimiz iş dünyasına katıldıklarında deneyim ve tecrübe sorunu yaşamasınlar" diye konuştu.
'ÖNCELİKLE GÜNÜBİRLİK TURİZMİ HEDEFLEMELİYİZ'
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çalıştayın Burdur açısından önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Burdur olarak alternatif turizm yöntemleri içerisinde kendimize hangi yeri bulabilir ve biz bu alanda kendimizi geliştirip bu pastadan ne kadar pay alabiliriz buna bakmamız lazım. Öncelikle herhalde günübirlik turizmi hedeflemeli ve ardından da turizmi çeşitlendirip gastronomi, spor turizmi ya da eko turizm alternatif turizm yöntemleri açısından bu konuları değerlendirip belki konaklamalı turizme olan yatırımı güçlendirmek gerekeceğini düşünüyorum. Antalya'ya gelen turistler için nasıl Burdur'u daha cazip hale getirir, Burdur turizmini ön plana çıkartabilir miyiz? Buna bakmamız lazım."
AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ve CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut çalıştayın Burdur turizminin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.
'YOLLARIN DA MEDENİYETLERİN DE KAVŞAĞINDA'
Vali Türker Öksüz ise 20'nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren turizm sektörünün dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerden biri olduğunu söyledi. Vali Öksüz, şöyle devam etti:
"Dünya genelinde 250 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan, turizm sektörü, dünyadaki en büyük sektörlerden biri olup, küresel ekonomik gelişime güçlü bir ivme kazandırmaktadır. Dünyada böylesine hızlı şekilde büyüyen turizm sektörünün Türkiye'deki durumu da neredeyse dünyadaki eğilimlere paralellik gösterecek şekilde gelişmektedir. Burdur, güler yüzlü, sıcakkanlı ve misafirperver insanları, tarihi birikimi, gölleri, yaylaları ile güzelliklerin buluşma noktasındadır. Yolların kavşağında olması kadar medeniyetlerin de kavşağında bulunması Burdur'u kültürel ve tarihi açılardan zengin kılmıştır. İlimiz antik dönemde 'Pisidia', coğrafi olarak 'Göller Bölgesi', kültürel olarak 'Teke Yöresi' olarak adlandırılmıştır. Burdur, Teke Yöresi olarak bilinen bölgenin kültür başkentidir. Göller Bölgesi'nin karakteristik özelliklerini ve Anadolu'nun tarihi çeşitliliğini en güzel şekilde yansıtan Burdur, ekoturizm, kültür turizmi ve turizm amaçlı sportif faaliyetler alanlarında yakınında bulunan Antalya'yı tamamlayıcı bir konuma sahiptir. Burdur, tarihi/turistik mekânları, antik şehirleri, ekoturizm imkânları, kervansarayları, konakları, gölleri, yaylaları ile ucuz, sakin, güvenli bir şehirdir. Binlerce yıllık tarihi ve kültürel varlıkları arasında öne çıkan Sagalassos, Kibyra, Kremna gibi pek çok antik kent ile Selçuklu dönemine ait hanlara, Osmanlı döneminin en görkemli konaklarına, ihtişamlı tarihi eserlerin sergilendiği müze ve ören yerlerine, oksijen deposu yemyeşil dağlara, serin yaylalara, mağaralara, Burdur, Salda, Yarışlı, Karacaören gölleri gibi masmavi göl ve barajlara, mor renkli ve mis kokulu lavanta bahçelerine, zengin flora ve faunaya, geniş ekoturizm ve doğa sporları alanlarına, yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalara, geleneksel el sanatlarına, kısacası hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz farklı aktivitelerin olduğu ortamlara sahip olan Burdur, tüm zenginlikleriyle misafirlerini beklemektedir."
Konuşmalardan sonra gastronomi, spor, kültür ve ekoturizm olmak üzere 4 ayrı salonda çalıştaylar yapıldı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda gerçekleşen çalıştayda Burdur turizminin gelişmesi ve yapılabilecekler masaya yatırıldı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler