USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir’den yeni bir çevre ve tarım yatırımı daha

Erzurum büyükşehir belediyesi’nin 3. Tarım makinaları parkı ve katı atık transfer araçları’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Büyükşehir’den yeni bir çevre ve tarım yatırımı daha
29-05-2024 09:11
Google News

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Tarım Makinaları Parkı ve Katı Atık Transfer Araçları’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


Erzurum Miting, Etkinlik ve Gösteri Alanı’nda gerçekleştirilen törende tarımsal üretim ve çevre hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan araçlar kamuoyuna tanıtıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, törende yaptığı konuşmada, “Bu dev filo; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen tarafından verilen talimat üzerine halkımızın hizmetine sunulmak için diğer kurum ve kuruluşlarla beraber yapmış olduğumuz çalışmaların bir eseridir. Mehmet Sekmen Başkanımız sağ olsunlar bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve daima bize omuz verdi. Sayın Başkanımıza minnettarız” dedi.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da, “Şehrimize, ilçelerimize ve mahallelerimize yapacağımız hizmetin hem kalitesini arttırmak hem de kapasitesini yükseltmek adına sürekli makine parkımızı büyütmeye devam ediyoruz. Bu araçlarımız ilçelerin bütün çöpünü şehir merkezindeki katı atık depolama alanımıza transfer edecek. Burada iki şey kazanıyoruz; bir tanesi ilçelerimizde vahşi depolanan katı atıkların çevreye vermiş olduğu zararı tamamen minimuma indiriyoruz hem de katı atıkları ekonomiye kazandırıyoruz” diye konuştu.


MHP Erzurum İl Başkanvekili Cihan Aksakal da, “Tarım ve hayvancılık şehri Erzurum’da belediyelerimiz aracılığıyla yapılan çalışmalara hepimiz şahitlik ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak Erzurum için en iyisini arzuluyor ve gerçekleşmesi adına istişareler yürütüyoruz. Bugün burada Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği değerli yatırımın geleceğimiz için ne denli kıymetli olduğunun da farkındayız” kaydını düştü.


AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da, “Evet AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak eser siyasetinin bir açılışını daha yapmaktayız. Bu anlamda ben de tarım makinalarımızın ve katı atık transfer araçlarımızın şehrimize, ilçemize ve insanımıza hayırlı ve bereketli işler yapmasını canı gönülden temenni ediyorum. Ben bu anlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibini bir kez daha tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. “Tarım ve hayvancılık sektöründeki yatırımlarımızla da zirvedeyiz”


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Tarımsal üretimin nitelik kazanması ve katma değer üretimine imkân sağlaması için özel yol ve yöntemlere ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda çok büyük işlere imza attık” dedi. “Kurumsal olarak hepimizin ortak bir hedefi var ve bu hedef ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde tarımsal üretimi çeşitlendirmek, tarıma dayalı sanayi ve hayvancılık faaliyetlerine hız vererek ülke ekonomisi için fayda üretmektir” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Yerel yönetimler olarak bizler de üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaktayız ve yapmaya da devam ediyoruz. Sırf üreticimizin maliyetlerini azaltabilmek ve üretim sürecinde aktif rol alabilmek için belediyemiz bünyesinde yıllar önce tarım araçları filosunu kurduk Ve bugün Tarım Makinaları Parkı’mızın üçüncü etabını açıyoruz. Biz çiftçimizle birlikte hasat kaldırdık, iş makinelerimizi üreticilerimizin emrine tahsis ettik Onlara hem zamandan, hem işgücünden ve hem de maliyetten kazandırdık Yanı sıra hayvancılığa yönelik atılım ve yatırımlarımız da oldu Türkiye’de bir rekora imza attık ve sayıları 700’ü aşan göletler oluşturduk; hayvancılık yapan üreticilerimizin istifadesine sunduk İlçelere hayvan pazarları kurduk, Avrupa’nın en büyük Canlı Hayvan Borsası’nı da yine Erzurum’da inşa ettik İnşallah seracılığa, organik tarıma ve yem bitkisi üretimine yönelik teşvik edici adımlar da atacağız Çünkü Türkiye’nin doğusu ile batısı arasındaki iklim ve tarımsal üretim çeşitliliği neyse, Erzurum’un kuzeyi ile güneyi arasındaki çeşitlilik ve zenginlik de aynı Dolayısıyla Erzurum özelinde oluşturacağımız bir planlamayla her ilçemizi sahip olduğu kendi değerleri ve potansiyelleri üzerinden değerlendireceğiz” “Amacımız; daha temiz bir çevre oluşturmak”


Başkan Mehmet Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakınız yeni filomuzla birlikte İlimiz genelinde, çevre ilçelerimizdeki vahşi depolama ile oluşan çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi ve düzenli depolama sahamızda planlanan entegre yönetim planının kapasitesinin artırılması amacıyla 12 adet Katı Atık Transfer İstasyonu için 12 Transfer Aracı satın aldık. Transfer araçlarımız ile ilçelerimizde kurulan ve kurulum çalışmaları devam eden katı atık transfer istasyonlarına İlçe Belediyeleri marifetiyle toplanarak gelen en az 8 ile12 kamyon çöpün, düzenli depolama sahamıza bir seferde çok daha ekonomik ve işlevsel olarak naklini sağlayacağız. 3. Etap Tarım Makinaları Parkı’mıza yeni araç daha dâhil ederek toplam filomuzu 77 araca çıkardık. Bakınız bir veriyi sizinle paylaşmak istiyorum. 2019-2023 yılları arasında ilçelerimiz ve 497 mahallemizde 908 üreticimizin 15 bin 585 dekarlık alanını Tarım Makinaları Parkımızla işledik. Rabbim; bu aziz şehre daha güzel hizmetleri yapmamızı nasip eylesin.”


Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış yapıldı, ardından makine parkı davetliler tarafından gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler