Edinilen bilgiye göre Zonguldak'ta bir kişi çekilişten cep telefonu kazandığını ancak telefonu alabilmesi için çeşitli ödemeler yaptı. Buna rağmen telefon kendisine gönderilmeyince dolandırıldığını anladı. Dolandırıcılık yapılması üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri çalışma başlattı.
Gerçek görünümlü sahte sayfalarla güven kazanmışlar
Şebeke üyelerinin internetten gerçek görünümlü sahte siteler hazırlayarak tuzaklarına düşürmek istedikleri mağdurların güvenini kazanmaya çalıştıkları tespit edildi. Şebekenin sahte kampanyalar yapıp çekilişle cep telefonu ve tablet kazandırmayı vaat ederek 30 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. İki buçuk ay süren teknik takip sonucu dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Zonguldak merkezli Kahramanmaraş, Osmaniye, İzmir ve Eskişehir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 11 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Algıyı yöneterek mağdurları dolandırmaya devam etmişler
Çekilişle cep telefonu kazandırdıklarını söyleyen mağdurlardan ilk olarak 390 TL ödemesi gerektiğini söyleyen dolandırıcılık şebekesi üyeleri daha sonra bin 250 TL gümrük ödemesi için tekrar para talep ettiği öğrenildi. Algıyı yöneterek mağdurları dolandırmaya devam eden şebekenin bu kez de fatura kesileceği bu sebeple 3 bin 799 TL ödeme yapılması gerektiği söylendi. Şebekenin mağdurlardan çeşitli sebeplerle 5 bin lira ve daha yukarı meblağlar istemeye devam ettiği öğrenildi. Mağdurlar; söz konusu paranın tekrar iade edileceği söylenmesi üzerine şebekenin ilettiği hesap numaralarına ödeme yapmaya devam etti. Bir kişiden 89 bin liraya kadar dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şebekenin 30 kişiden 1 milyon 500 bin liraya yakın para topladığı tespit edildi. Bazı mağdurların dolandırıcılara gönderdikleri paraları geri alabilme ümidiyle ödeme yapmaya devam ettikleri öğrenildi.
Onur Altındağ