Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten’in Genel Müdürü Yusuf Yalçın, fuarın son gününe kadar dünyanın dört bir yanından yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Yalçın, ayrıca bu yıl yaptıkları VR gözlük ve render çalışmalarına katılımcıların büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğaltaş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 29. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. 17 Nisan’da resmi açılışı yapılan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın, fuarın son gününe dair açıklamalarda bulundu.
Geçen yıllara oranla fuarın ilk 3 gününün yoğun geçtiğini, özellikle 1. ve 2. gün çok daha fazla yoğunluğun yaşandığını kaydeden Yalçın, “Bugün son gün olmasından dolayı özellikle saat 15.00’dan sonra, toparlanma saatleri başlıyor. Bugün bir yoğunluk beklemiyoruz. Fuarı önceki yıllara göre kıyasladığımız zaman çok verimli ve güzel geçtiğini söyleyebilirim” dedi. ‘Render’ çalışması
Bu yıl fuara dair iki adet sürprizlerinin olduğundan bahseden Yalçın, “Bunlardan bir tanesi ‘render’ çalışmamız. İki tane villanın renderini yaptık. Bir yapı, iş merkezi, site, villa gibi herhangi bir alana, bir taş uygulamak istediğinizde, ‘bu taş nasıl gözüküyor?’ diye görebiliyorsunuz. Taşa tıklayıp yapının üzerine geldiğimiz zaman direkt o yapıyı kaplıyor. Bu şekilde bir uygulamamız başladı. Onun uygulamalarını fuarda da yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. “Değişen şartlara ayak uydurmamız lazım”
Fuarda VR gözlük çalışmasını yapmalarının sebebini anlatan Yalçın, bunun sadece görsel bir şov olmadığını, yurt dışından gelen ziyaretçilerin fazla zamanı olmamasından dolayı böyle bir projeyi gündeme getirdiklerini belirtti. Yalçın, şunları kaydetti:
“Standımızı ziyarete gelen müşterilerimizin ‘tesislerimizi gezmek istediğini ama zaman olmamasından dolayı gidemediğini’ daha önceki fuarda yaşayınca, bu sefer ‘acaba bunu nasıl yapabiliriz?’ diye arkadaşlarımızla fikir alışverişi yaptığımızda, aklımıza VR gözlük geldi. Arkadaşlar güzel bir çalışma yaparak dört dakikalık VR gözlük görüntülerini yüklediler. Burada şu anda VR gözlüğü takan misafirlerimiz canlı olarak bir dron ile fabrikamıza gelmiş ve fabrikanın içi de dahil olmak üzere tesislerimizi görmüş oluyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri yeniliklerimiz de devam edecek. Biz inovatik her türlü çalışma ve projenin içinde var olmak istiyoruz. Çünkü değişen şartlara ayak uydurmamız lazım.”