USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'nin hedef aldığı İslami dernek ve vakıflar harekete geçti: Yargıda hesap verecek

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası üzerinden bütün İslami oluşumları hedef alıp "tecavüz", "istismarcı", "peşkeş", "çete" gibi korkunç ithamlarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya hakkında suç duyurusu yağıyor.

CHP'nin hedef aldığı İslami dernek ve vakıflar harekete geçti: Yargıda hesap verecek
13-12-2022 11:23
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hemen hemen bütün İslami STK'ları hedef alan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın sözleri yanına kâr kalmayacak.

CHP'li vekil Kaya'nın taciz ve tecavüz gibi ağır ithamlarla suçladığı kuruluşlar, iftirayı yargıya taşıma kararı aldı.

16 STK VE MİLYONLARCA VATANDAŞ HEDEFTE

Meclis kürsüsüne, elinde "Anadolu Gençlik Derneği", "İskenderpaşa Cemaati", "İsmailağa Cemaati", "Erenköy Cemaati", "Nakşibendi Tarikatı", "Menzil-Adıyaman Vakfı", "Hizmet Vakfı", "Semerkant Vakfı", "Birlik Vakfı", "İlim Yayma Cemiyeti", "KADEM", "TÜRGEV", "TÜGVA", "Ensar", "Hayrat", "Şam Yetimleri Derneği" yazılı bir dövizle çıkan CHP'li Kaya, şu sözleri sarf etmişti:

"Eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz!”

Yıldırım Kaya, konuşmasının ardından İslami vakıf ve dernek isimlerinin yazılı olduğu dövizi yırttı.

CHP'nin topyekün İslami kurum ve kuruluşları hedef göstererek "tecavüz", "istismarcı", "peşkeş", "çete" gibi korkunç ithamlarda bulunmasına tepki gösteren STK'lar, yargı yoluna başvuracaklarını ilan etti.