USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Denizli’de Matematik ve Fizik Gençlik Kampı başlıyor

Denizli’de matematik ve fizik gençlik kampı başlıyor

Denizli’de Matematik ve Fizik Gençlik Kampı başlıyor
03-07-2024 09:34
Google News

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek amacıyla “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı” düzenleyeceklerini müjdeledi. 22 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kamp müracaatları online olarak başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kent genelindeki lise öğrencilerine yönelik düzenleyecekleri “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı” müracaatlarının başladığını müjdeledi. Lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek amacıyla 22 Temmuz-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek “Matematik ve Fizik Gençlik Kampı” Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cankurtaran Mesireliğindeki kamp alanında yapılacak. Lise öğrencileri için 1’er haftalık olacak şekilde toplamda 5 dönem planlanan kamp müracaatları 3 Temmuz 2024 Çarşamba gününden itibaren belediyenin resmi internet adresinden online olarak yapılacak. Başvuru formunun öğrenciler tarafından bizzat doldurulması gerektiği ifade edilirken, kamp programına Denizli genelindeki 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 10, 11, 12. sınıf olan öğrencilerin katılabileceği açıklandı. Başvurular 15 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. Hedef meraklı öğrencilere ulaşmak


Kamp programının lise müfredatı ya da üniversite giriş sınavları gibi belli bir alana yönelik olmadığı, matematik ve fizik alanlarına meraklı öğrencilere ulaşmayı hedeflediği ve öğrencilerin soyut matematik ve fizik alanlarında ilgilerini geliştirmek amaçladığı kaydedildi. Seminer, söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür, sinema gibi etkinliklerin de olacağı kamp 22-27 Temmuz, 29 Temmuz-3 Ağustos, 5-10 Ağustos, 12-17 Ağustos ve 19-24 Ağustos olmak üzere 5 dönem olarak yapılacak. “Bunu başarabilirsek hep birlikte daha mutlu ve huzurlu olabileceğiz”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gençlerin önünü açacak projelerle yola devam ettiklerini belirterek, “Biz akıl ve bilimin ışığında gençlerin yarına umutlu bakabileceği bir Denizli ve Türkiye inşa etmeyi istiyoruz. Bunu başarabilirsek hep birlikte daha mutlu ve huzurlu olabileceğiz” dedi. Kampta önceliğin matematik ve fizik alanlarında çalışmaya, düşünmeye ve yoğunlaşmaya verildiğini, bunun yanında birçok sosyal etkinliğin de yapılacağını işaret eden Başkan Çavuşoğlu, tüm gençleri Matematik ve Fizik Gençlik Kampı’na müracaat etmeye davet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler