USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgesi Osmaniye’de yeni eğitim öğretim yılı başladı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalan ilk ders zili ile başladı. Açılış töreninde konuşan Vali Erdinç Yılmaz, depremde zarar gören okulların çok büyük bir kısmının eksikliklerinin t

Deprem bölgesi Osmaniye’de yeni eğitim öğretim yılı başladı
11-09-2023 12:55
Google News

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalan ilk ders zili ile başladı. Açılış töreninde konuşan Vali Erdinç Yılmaz, depremde zarar gören okulların çok büyük bir kısmının eksikliklerinin tamamladığını belirterek, “Ağır hasarlı olan yıkılacaklarında yıkımını yaptık ve onların da bir an evvel eğitim öğretime kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz"dedi. 
Ülkü İlkokulu’nda düzenlenen yeni eğitim öğretim dönemi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Aıçılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Bizler eğitimin her şartta öncelikli bir yere sahip olduğu bilinciyle eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin inancındayız. Kurtuluş mücadelemizi verdiğimiz o zor şartlarda bile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Maarif Kongresi'ni düzenleyerek eğitime verdiği önemi her şartta eğitimin devam etmesi gerektiğini bizlere göstermiştir. Yaşadığımız asrın felaketinde Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valimiz Erdinç Yılmaz'ın destekleriyle bu felakette hasar gören 186 okulumuzun tadilatını 40 gün gibi kısa bir sürede ivedilikle tamamlayarak eğitim öğretime hız kesmeden başladık" dedi.
DEPREMDE HASAR GÖREN OKULLARIMIZIN EKSİKLERİNİ TAMAMLADIK
Vali Yılmaz, heyecanla yeni bir eğitim, öğretim dönemine başlandığını belirterek, "Depremde zarar gören okullarımızın çok büyük bir kısmının eksikliklerini tamamladık. Ağır hasarlı olan yıkılacaklarında yıkımını yaptık ve onların da bir an evvel eğitim öğretime kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu dönem üniversiteye giriş sınavlarında yapılan tahminlerimize göre Türkiye'de ilk on içinde yer yer almaktadır. Bu başarıyı gösteren başta çok kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize, kıymetli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu işi sırtlanıp başarıya koşan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki daha ilk üçlere en başlara geleceğiz. Gelmek için de çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  
İlk ders zilinin çalmasının ardından sınıflara geçen Vali Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını dağıtarak yeni eğitim öğretim yılı başladı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler