USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar: Polis memuru ve 4 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde çöken binanın enkazından sevindiren bir haber daha geldi. Depremin 68'nci saatinde, Hatay’da çöken Prestij Apartmanı enkazında kalan polis memuru Tolga Doğan ve oğlu Alpaslan (4), sağ kurtarıldı.

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar: Polis memuru ve 4 yaşındaki oğlu enkazdan çıkarıldı
09-02-2023 22:23
Google News

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinde yüzlerce kurtarma ekibi ve binlerce gönüllü enkaz altından sevindirici haber verebilmek için çalışıyor.

POLİS MEMURU VE 4 YAŞINDAKİ OĞLU 89'NCU SAATTE HAYATA TUTUNDU

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi'nde bulunan Prestij Apartmanı'ndan deprem sonrası enkaz altında kalan polis memuru Tolga Doğan ve 4 yaşındaki oğlu Alparslan Doğan, 7 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Polis Arama Kurtarma ve Uludağ Enerji arama kurtarma ekipleri tarafından 89 saat sonra kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, yerle bir olan Prestij Apartmanı'nda adeta zamanla yarıştı. Baba Tolga Doğan ve oğlu Alparslan Doğan, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Arama kurtarma ekiplerinin hummalı çalışmaları havadan görüntülendi. Öte yandan baba ve oğlu kurtulduktan sonra arama kurtarma ekipleri birbirlerine sarıldı.

ENKAZDAN KUCAĞINDA 1 YAŞINDAKİ BEBEĞİYLE ANNE KURTARILDI

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta ekiplerine kurtarma çalışmaları sürüyor. Onikişubat ilçesinde bir enkazda çalışma yapan Ankara Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ses aldı. Ekiplerin çalışmasıyla anne ve 1 yaşındaki bebeği Ela'ya ulaşıldı. Ekipler ilk önce Ela bebeği çıkardı. Kucakta çıkan bebeğin uykuda esnemesi de görüntüye yansıdı. Daha sonra ise anne Rahaf çıkartılarak bebekle birlikte hastaneye sevk edildi.