USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremzede öğrencilere kültürel gezi 

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)(DHA)- ERDEMLİ'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 25 depremzede öğrenci, tarihi Kızkalesi'ni ziyaret ederek moral depoladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızkalesi Ortaokulu tara

Depremzede öğrencilere kültürel gezi 
19-05-2023 10:05
Google News

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)(DHA)- ERDEMLİ'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 25 depremzede öğrenci, tarihi Kızkalesi'ni ziyaret ederek moral depoladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızkalesi Ortaokulu tarafından hazırlanan 'Kızkalesi’ni Görmeyen Öğrenci Kalmasın Projesi' kapsamında, ilçede eğitim gören ve LGS sınavına girecek olan 25 depremzede öğrenci, tarihi Kızkalesi'ni gezerek moral depoladı. Geziye, depremzede öğrencilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, şube müdürleri, Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Ercan Bozoğlu ve öğretmenler de katıldı. Geziye katılan öğrenciler teknelerle kıyıdan alınarak yaklaşık 600 metre uzaklıkta denizin içinde bulunan Kızkalesi’ne götürüldü. Görevliler, kalenin tarihi ve içerisinde bulunan yapılar hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
'KIZKALESİNİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Bu etkinliklerle ilçemizin tarihi ve turistik yapılarını hem tanıtmış oluyoruz, hem de öğrencilerimizi sınav stresinden uzaklaştırarak güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Bu tür gezileri yapmaya, ilçemizin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. 
'HEM GEZİP HEM DE STRES ATIYORLAR'
Proje Koordinatörü Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Ercan Bozoğlu ise, "Öğrencilerimiz tarihi ve turistik yapıyı görmeyi, gezmeyi çok seviyorlar. Bu gezimizi Haziran ayında LGS sınavına girecek olan depremzede öğrencilerimiz için düzenledik. Çok güzel ve verimli bir gezi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuşu.
Geziye katılan öğrenciler ise duydukları memnuniyeti dile getirdi.(DHA)


  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler