USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

DSİ Başkanı Yumaklı Afyonkarahisar'da Dev Tesisin Açılışını Yaptı

DSİ Başkanı Yumaklı, Afyonkarahisar'da açılan dev tesisin önemini vurguladı.

DSİ Başkanı Yumaklı Afyonkarahisar'da Dev Tesisin Açılışını Yaptı
14-03-2024 20:54
Google News

DSİ Başkanı Yumaklı, Ankara Tesisin açılışında yaptığı konuşmada, suyun insan hayatındaki rolünün arttığını ve küresel iklim değişikliği, nüfus artışı ve sanayileşmenin suyu daha değerli hale getirdiğini belirtti.

Artan nüfusun su ihtiyacının karşılanması ve kuraklığın sorunsuz atlatılabilmesinin önemine dikkat çeken Yumaklı, arıtılmış atık suların geri kazanılmasının önemine vurgu yaptı.

Yumaklı, bugün Afyonkarahisar-Merkez Evsel Atıksu Sulama Tesisi'nin açılışının yapıldığını belirterek, bu tesisin DSİ'nin ilk ve Türkiye'nin en büyük atık su projesi olduğunu söyledi. Tesisin, su kaynaklarının korunmasına yardımcı olduğunu ve ekosistemlerin korunmasına katkı sağladığını dile getirdi.

Yumaklı, açılışı yapılan tesisin Afyonkarahisar'ın tarımına, ekonomisine ve tabiatına katkı sağlayacağını belirterek, suyun en değerli hazine olduğunu vurguladı. Ayrıca, Afyonkarahisar'ın tarım arazilerinin sulanmasıyla ülke ekonomisine yıllık 56 milyon lira katkı sağlanacağını belirtti.

DSİ Başkanı Yumaklı, suyun en etkin ve verimli şekilde kullanılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini belirterek, Afyonkarahisar'da yapılacak sulama projeleri hakkında bilgi verdi. Haber metni kaynak alınarak özgünleştirilmiştir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler