USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya liderlerinden Başkan Erdoğan'a telefon! ABD, Suudi Arabistan, Yunanistan, İsrail...

Dünyadan çok sayıda lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dünya liderlerinden Başkan Erdoğan'a telefon! ABD, Suudi Arabistan, Yunanistan, İsrail...
07-02-2023 00:32
Google News

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dünyadan çok sayıda lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Bazı liderler de taziye mesajı yayımladı.

ABD

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

LİBYA

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

YUNANİSTAN

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

İSRAİL

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Herzog, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

FRANSA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Macron, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

ÜRDÜN

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

KAZAKİSTAN

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

RUSYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajını iletti.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Erdoğan'a Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle telgraf gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Ülkenizde meydana gelen depremin yol açtığı çok sayıdaki can kaybı ve büyük yıkımlar nedeniyle derin başsağlığı dileklerimi kabul edin. Ölenlerin ailesi ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, felaket sonucu yaralananlar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim. Bu konuda gerekli yardımı sağlamaya hazırız." ifadelerine yer verildi.

ALMANYA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Scholz mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesini ve yaralanmasını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Alman hükümeti ve halkı adına en derin taziyelerimi iletmek istiyorum. Düşüncelerimiz hızla ve tam olarak iyileşmelerini dilediğimiz yaralılarda ve beklenmedik şekilde aile üyelerini kaybeden yakınlarında." ifadesini kullandı.

Scholz, Almanya’nın bu felaketin üstesinden gelinmesi için yardım ve desteğe hazır olduğunu kaydetti.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Alman ordusunun bu insani felaketten etkilenenlere hızlı desteğe hazır olduğunu belirtti.

AZERBAYCAN, KATAR, BAE, ÖZBEKİSTAN

Azerbaycan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Özbekistan liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, deprem dolayısıyla "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirten liderler, Türk halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

İRAN

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bölge ülkelerinin de etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaştı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Reisi, yazılı mesajında, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diledi.

Acil yardıma hazır olduklarını dile getiren Reisi, depremde zarar gören Suriye'nin rejim lideri Beşşar Esed'e de benzer bir mesaj gönderdi.

Öte yandan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf da Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, İran halkı adına, depremdeki can kayıpları nedeniyle Türkiye ve Suriye halkına başsağlığında bulundu.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından müttefiklerin, Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu ve yardım seferber ettiğini duyurdu.

Stoltenberg, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Genel Sekreter, "Türkiye ile tam dayanışmadayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla temastayım. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda." ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'de meydana gelen depremde yaşanan can kaybı ve yıkım haberinin kendilerini ve Azerbaycan halkını çok sarstığını ve üzdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türkiye halkına kendi ve Azerbaycan halkı adına taziyelerini ileten Aliyev, büyük bir felaket yaşandığını söyledi. Aliyev, Azerbaycan'ın Türkiye'nin acısını paylaştığını, Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman birbirlerinin yanında olduğunu vurguladı.

Erdoğan, taziye dilekleri için Aliyev’e şükranlarını sundu

Kendisinin talimatıyla Türkiye'ye 420 kişilik bir kurtarma ekibinin gönderildiğini belirten Aliyev, Azerbaycan ekibinin afet bölgesine varır varmaz Türkiye'deki meslektaşlarıyla birlikte hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev, yakın zamanda gerekli gıda yardımının da gönderileceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın bu kardeş desteğinden dolayı Aliyev'e ve Azerbaycan halkına teşekkür etti.

KKTC

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Tatar ve Üstel, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

CEZAYİR

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Tebbun mesajında, "Kardeş Türk halkının başına gelen bu felaketin dehşeti karşısında, Cezayir halkı, hükümeti ve kendi adıma kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkına en içten taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

POLONYA

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdiğini belirten Duda, "Yardımlar ve diğer gerekli destekler konusunda müttefiğimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.

TÜRKMENİSTAN

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Türkmenistan Devlet Televizyonu Altın Asır’ın haberine göre, Berdimuhamedov, Erdoğan'a gönderdiği mesajda, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtti.

Berdimuhamedov, depremlerde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

BM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için "derin üzüntü" duyduğunu belirtti.

Guterres yaptığı yazılı açıklamada, "Bu zor zamanda Türkiye ve Suriye halklarının acısını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini sunan Guterres, "Birleşmiş Milletler, afete müdahale çalışmalarını desteklemeye kararlı. Ekiplerimiz ihtiyaçları değerlendirerek yardım sağlamak için sahada bulunuyor" ifadesine yer verdi.

Guterres, uluslararası toplumu depremden etkilenen binlerce aileye yardım etmeye çağırarak, depremdeki can kayıpları nedeniyle "derin üzüntü" duyduğunu belirtti.

LÜBNAN

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye telgrafı gönderdi.

Meclis Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Berri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajda, "Şahsım, meclis ve Lübnan halkı adına Türkiye'nin bazı bölgeleri ve kentlerinde meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için size ve halkınıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaralılara acil şifalar dileyen Berri, "dost Türk halkının böylesi bir felaketin üzerinden gelebilecek güçte" olduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler