USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Eczaneler kapanmasın!

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de eczaneler, yüksek maliyetler ve ilaç krizi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Eczaneler kapanmasın!
23-08-2022 17:10
23-08-2022 17:12
GAZİANTEP
Google News

İlaç Farkı Kararnamesi ile sorunların daha da derinleştiğini, eczanelerin karlılık oranlarının azaldığını kaydeden Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, eczanelerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti. Artan maliyetlere yetişemediklerini ve ilaç yokluğuna alışamadıklarını kaydeden Demirci, ‘’Eczaneler kapanmasın’’ dedi.

Döviz kurundaki bitmeyen hareketlenme, ülkede sonunun görülmediği ekonomik kriz, halihazırda sektörel krizle boğuşan eczacıları da olumsuz etkiliyor. İlaç fiyatlarından kârlılık elde edemeyen fakat her geçen gün artan gider kalemleri ile zor günler yaşayan eczacılar her fırsatta sıkıntıları bakanlıklara iletiyor.

İLAÇ FİYATLARINA İKİ KEZ ZAM YAPILDI

Ayakta kalma mücadelesin veren eczacıların sorunlarına ilişkin Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, açıklamalarda bulundu.  Demirci,  ‘’İlaç fiyatlarına bu yıl içerisinde yüzde 37 ve yüzde 25 olmak üzere iki kez zam yapıldı.  Zamların ilaç firmalarını rahatlatması ve özellikle Ekim 2021’den beri etkisini hissettiren ilaç krizini hafifletmesi bekleniyordu. Ancak zamların beklenen etkiyi yaratmadı ve  devletin ilaç firmalarına belirlediği satış kurunun reel döviz kurunun altında kaldı.’’

ARTAN MALİYETLERE YETİŞEMİYORUZ

‘’Eczaneler kapanmasın’’ diyen Demirci, ‘’Artan maliyetlere yetişemiyoruz, ilaç yokluğuna ise alışamadık .Eczacının mücadelesi daha fazlası için değil, eczacı ayakta kalma ve hakkı olanı alma mücadelesi veriyor. Eczaneler kapanmasın’’ dedi.

KONTEJANLAR DOLMADI!

Açıklanan YKS sonuçlarını değerlendiren Demirci, ‘’Bu yıl eczacılık fakültesi kontenjanı 4 bin 393, barajsa 100 bin. Düşük baraja rağmen ilk kez kontenjanlar dolmadı. Durmaksızın fakülte açanlara, fakülte ve kontenjan sayılarının çok fazla olduğunu anlatamadıklarımıza, fakülte açma niyetinde olanlara duyurulur’’ ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler