USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğirdir Kemik Hastanesi'ne ultrason cihazı

 

Eğirdir Kemik Hastanesi'ne ultrason cihazı
15-06-2023 09:31
Google News

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde yeni binasında hizmet veremeye başlayan Kemik Eklem Hastanesi'ne son model ultrason cihazı alındı.
Eğirdir'de hizmet veren iki özel şirket ortaklaşa olarak, hastane yönetiminin de desteğiyle Kemik Eklem Hastalıkları Hastanesi'ne ultrason cihazı kazandırdı. Hastane Başhekimi Semih Gürler, "Yeni ultrason aletimiz hastanemize ve Eğirdir halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Daha önceki eski ultrason cihazımız teknik olarak daha düşük seviyedeydi. Tetkik aşamasında aksamalara sebebiyet veriyordu. Yeni olan bu son model aletimizle daha üst seviyede bir hizmet sunabileceğiz hastalarımıza. Önemli bir kazanım oldu hastalarımız açısından. Daha önceden bu aletimiz gelmeden hastalarımız merkeze gidip gelmek zorunda oluyorlardı" dedi.
Hastane Müdürü Kadir Minnet, "Eğirdirli hemşehrilerimize daha hızlı ve erken teşhis koyma tedavileri hızlandırılarak ve hastalarımızın Isparta merkezine gitmeden teşhis konulmuş oluyor, yeni ultrason cihazımızla her türlü iç organların ve damarların çekimleri yapılıyor" diye konuştu.
Hastane Radyoloji Uzmanı Dr. Münteha Çakmakçı Sözen, "Önceki cihazımız 15 yıllıktı. Özellikle tanıda aksamalar yaşamaktaydık, tetkike bakamıyorduk ve hastaları merkeze göndermemiz gerekiyordu. Şu anda bu cihazımız oldukça üst düzey bir cihaz. Artık hastalarımızın ayrıntılı bir şekilde merkezde yaptırdıkları bütün tetkikleri burada yapılabiliyor. Ve hastalarımızı çoğunlukla göndermemize gerek kalmayacak. Çözünürlüğü, cihazın hızı ve bir sürü kapsamlı yeni teknolojik gelişmelerin eklenmesi ile birlikte şu anda cihazımız oldukça iyi, ilçemize hayırlı olsun" dedi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler