Kurum İdari Kurulu ve Eğitim-Bir-Sen temsilcilerinden oluşan heyetle yapılan 2022 yılı Ekim ayı Kurum İdari Kurulu Toplantısı’nda yetkili sendika tarafından oluşturulan 15 maddelik talepler ele alındı. Toplantıda Gaziantep Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve Kamu İşveren Vekili Prof. Dr. Ahmet Atilla Uğur temsil ederken eğitim iş kolunda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen’i Üniversite Başkanı Doç. Dr. Mehmet Murat, Üniversite Başkan Vekili Mehmet Sönercan, GAÜN Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Özkan ve Öğr. Gör. Murat Kılıç temsil etti.
KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Toplantıda konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, yetkili sendikanın Gaziantep Üniversitesinde karar alma süreçlerinde görülen bazı eksiklik ve aksaklıkların kanun ve yönetmelikler doğrultusunda giderilmesi yönünde taleplerini ifade ettiklerini belirtti. Bu taleplerin aslında tüm personeli ilgilendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Recep Yumrutaş, “Yetkili Sendika temsilcilerinin de görüş ve önerilerini dikkate almamızın, yönetim süreçlerinin daha sağlıklı yürütülmesinde önemli olacağına inanıyorum” dedi.
Üniversite çalışanlarının taleplerini kurula ileten Üniversite temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Murat, her yıl nisan ve ekim aylarında yapılan toplantıya uzun süren bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve işyeri temsilcileri ile yapılan toplantılar sonucunda raporlaştırılan talepleri sunduklarını ifade etti.
Hem üniversitede mesai yapıp hem de sendikal faaliyet yaparak özveride bulunduklarını söyleyen Başkan Vekili Mehmet Sönercan, “Üniversitemizin kurumsallaşması için her türlü teknik çalışmayı yapıyoruz. Üyelerimizin bize ilettikleri konuları rapor haline getirip üniversite yönetimine sunuyoruz. Taleplerimizi değerlendirirken kurumun önce personeli sonra sendika temsilcisi olduğumuzun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak’ın da katıldığı toplantıda; Görevde Yükselme Sınavı, sınav görevlendirmeleri gibi daha önce kabul edilen taleplerin durumunun değerlendirilmesi yapıldı. Yeni talepler olarak personel özlük işlemleri başta olmak üzere süreçlerin şeffaf ve objektif hale getirilmesini, İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi gibi profesyonel bir anlayışa geçilmesini, akademik unvanı yükselenlerin amasız, keşkesiz kadro atamalarının yapılmasını, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesini, kişisel gelişim ve kurumsal kimliğin pozitif noktada maksimize edilmesi amacıyla kurum içi veya kurum dışı eğitimlerin planlanmasını teşvik edilmesini ve bu eğitimlere pratikte faydalanılabilecek pozisyonlarda çalışanların katılımının sağlanmasını ve diğer talepler görüşüldü.
TUTANAK HALİNE GETİRİLECEK
Toplantılarda görüşülen maddeler üniversite yönetimi tarafından değerlendirilerek ileri bir tarihte tutanak haline getirilecek.