USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e: Bu işin sağ açığı sol açığı olmaz

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Barosu başkanlığına seçilen İbrahim Kaboğlu'nun, Anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin yaptığı açıklamayı 'talihsiz' olarak değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e: Bu işin sağ açığı sol açığı olmaz
21-10-2024 16:23
Google News

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. 

Konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul Barosu başkanlığına seçilen İbrahim Kaboğlu'nun Anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin yaptığı açıklamayı "talihsiz bir açıklama" olarak niteledi.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı olduProf. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı oldu

İmamoğlu, "Anayasanın ilk 4 maddesini, olumlu anlamda tarifleyerek bir yorumda bulunmuş Sayın Kaboğlu. İlk 4 maddesi gayet olumlu bir biçimde, güçlü biçimde tariflenmiştir ve dört maddesinin Türkiye'mizde mevzu edilecek bir pozisyonu ve durumu yoktur. Bu çok net. Bu bağlamda yapılan bu açıklamayı çok talihsiz bir başlangıç açıklaması olarak görüyorum." dedi.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili değerlendirmesi sorulan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bir dönemine kara bir leke olarak işlenen bir örgütsel yapının başındaki insan, vefatından sonra Allah'a havale ediyorum. Allah bildiği gibi yapsın derim. Başka bir önemi yok benim için. Ama bu ülkeye çok büyük bir travma yaşatılmıştır. Ama şu kaygımı dile getirmek isterim. Başka örgütlerin, başka oluşumların üreme ve türeme kapasitesi vardır bu ülkede. Bu hala devam etmekte. Hala ülkenin kurumlarına sızan, güzel dinimizi ve inancımızı alet ederek mekanizmalar oluşturan yapılar vardır. Bunların karşısında halen susanlar vardır. Yeni tehditleri konuşmayı daha çok önemserim."

ÖZGÜR ÖZEL'E: "Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz"

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili "Sol açıkta Ekrem İmamoğlu, sağ açıkta Mansur Yavaş var" açıklamasını hatırlatması üzerine İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Ben, Mansur Bey'in başarısıyla gurur duyarım. Onun beğenilmesiyle onur duyarım. Bizim belediye başkanlarımızla olan diyaloğumuz, irtibatımız, dayanışmamız 2019'un ilk aylarından itibaren başlamıştır. İlk toplantıda İstanbul'a davet ederek koordinasyonunu yaptım ve ondan sonraki bütün buluşmaları koordine ederek 5 yıl boyunca 11 Büyükşehir Belediye Başkanı muazzam bir dayanışma ağı oluştu. Bu alanda sanki bir yarışmış gibi algılanmasına çok üzülüyorum. Böyle bir durumumuz yok. Biz takım arkadaşıyız, yol arkadaşıyız. Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz. Yol arkadaşlığı müessesesi benim için önemlidir. Bunu ben Genel Başkanımla da paylaştım bu arada. Yol arkadaşlığı, takım arkadaşlığı meselesinin hedefi tektir. Ve biz o hedefe koşan insanlarız. O takımın içindeki insanlarız. Günü geldiğinde dediğim gibi hem partimizin kurulları hem milletimiz en doğru kararı verecektir."

 

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler