USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Elon Musk'la alenen tartıştı! Tek bir tweetle kovuldu

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın 44 milyar dolara olaylı bir şekilde Twitter’ı satın almasından sonra sular durulmuyor

Elon Musk'la alenen tartıştı! Tek bir tweetle kovuldu
15-11-2022 15:13
Google News

Elon Musk, Twitter'a yalnızca iki haftadan biraz uzun süredir sahip. Ancak 44 milyar dolar karşılığında sosyal medya devini satın aldığından beri, şirketten gerçek bir kaos hakim. Bu döneme büyük ölçüde kaotik operasyonlar ve personelin yarıdan fazlasının kaybı damga vurdu. Musk şirketin başına geçer geçmez başlayan toplu işten çıkarmalara ek olarak, Twitter'ın en üst düzey yöneticilerinden bazılarının da istifa ettiği söyleniyor. Bir yandan da işlerin teslim tarihlerine yetişmesi için ofiste yerlerde yatan yöneticilerin görüntüsü sosyal medyada paylaşılınca, Twitter gündemden düşmez oldu.

ÖNCE KOVDU, SONRA İŞE GERİ ÇAĞIRDI

Şirketin San Francisco'daki binasına elinde bir lavaboyla giren 51 yaşındaki Musk'ın, kovduğu çalışanların onlarcasına "işe geri dönün çağrısı" yaptığı ortaya da çıkmıştı. Bloomberg tarafından hazırlanan habere göre, geri dönmeleri istenenlerden bazıları "yanlışlıkla" işten çıkarıldı. Twitter'ın bazı çalışanlarına, platforma Musk'ın istediği yeni özellikler oluşturmak için çalışmalarının gerekli olabileceğini anlamadan önce kapı gösterildi. E-posta yoluyla 3 bin 700'e yakın çalışanını işten çıkaran Musk, attığı tweet'te şu ifadeleri kullanarak kovulmalara açıklık getirdi:

Şirket günde 4 milyon dolardan fazla kaybederken ne yazık ki başka seçenek yoktu. Çıkan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekenden yüzde 50 daha fazla.

PATRONLA ALENİ TARTIŞMA SONUNU HAZIRLADI

Ve Musk, son olarak kendisiyle Twitter üzerinden tartışan bir çalışanına kapıyı gösterdi. Twitter'ı "dünyadaki en güvenilir bilgi kaynağı" yapmayı hedeflediğini söyleyen milyarder, uygulamanın çalışma şekline ilişkin kendisiyle alenen tartışan bir Twitter mühendisini kovduğunu söyledi.

Tartışma Musk'ın, Android uygulamasının "birçok ülkede aşırı yavaş" olduğu için özür dilemesiyle yaşandı. Musk, uygulama kötü yazıldığı için bunun yaşandığını öne sürdü.

Daha sonra, uygulamada çalışan bir Twitter mühendisi Musk'ın gönderisini alıntılayıp sözlerinin yanlış olduğunu iddia etti. Eric Frohnhoefer, Twitter'ın Android uygulaması üzerinde yaklaşık 6 yıldır çalıştığını ve "bunun yanlış olduğunu söyleyebileceğini" yazdı.

Frohnhoefer, "Android'de çokça performans geliştirmesi yapılabileceğini" kabul ederken, Musk'ın hız sorunlarının nereden kaynaklandığına dair teşhisine karşı çıktı.

Sorunların aslında uygulamanın çok az kişinin kullandığı birçok özellikle dolması, yeni geliştirmeler ekleme çabasıyla zamanla şişmesi ve ağla iletişim kurmaktaki yavaşlığından kaynaklandığını söyledi.

Frohnhoefer, Twitter'ın uygulamayı sadeleştirmeye, eski özellikleri silmeye ve çok fazla yeni özellik eklemekten kaçınmaya öncelik vermesini önerdi.

İkili daha sonra Android uygulamasının yanı sıra öğle yemekleriyle ilgili söylenenler dahil Twitter hakkında daha genel kapsamlı tartışmaya devam etti.

"SANIRIM ARTIK RESMİYET KAZANDI"

Birçok kişi, özellikle Musk'ın şirketin işgücünün yaklaşık yarısını işten çıkardığı göz önüne alındığında, Frohnhoefer'ın Twitter'ın yeni sahibini alenen düzeltmesiyle muhtemelen kendisini riske attığını belirtti. Pazartesi günü bu uyarılar doğru çıktı. Musk, mühendisin kovulduğunu Twitter hesabından duyurdu. Hesaplarına erişim sorunu yaşayan Frohnhoefer da, "Sanırım durum artık resmi" açıklamasında bulundu.

İkili arasındaki anlaşmazlık boyunca Frohnhoefer, Twitter'dan ayrılması durumunda bir dizi farklı seçeneği olduğuna işaret etti. LinkedIn'in "hiç bu kadar popüler olmadığını" ve Twitter yerine orada çalışabileceğini öneren bir Reddit yazılımcısından kendisine herkese açık bir mesaj gönderildiğini söyledi.

TWITTER'DAN KAÇIŞ

Mavi tik-gri tik tartışmalarının da yaşandığı platformdaki bu gibi değişiklikler, bazı kullanıcıları alternatif platformlara yöneltti. Bu yönelişte en kazançlı girişimlerden biri de Mastodon oldu. Altı yıldır aktif olan sosyal ağın sunucularının, aniden bastıran bu ilgi nedeniyle zorlandığı aktarılıyor. Ön yüzü Twitter'a benzeyen Mastodon'da da Twitter'da olduğu gibi, hesaplar birbirini takip ederek etkileşimi başlatıyor. Bu paylaşımları yanıtlama, beğenme ve yeniden paylaşma seçenekleri bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler