USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"Emeğin Güç Birliği" Projesi açılışı yapıldı

Mardin’de Kadın ve Toplum Derneği tarafından yürütülen “Emeğin Güç Birliği” Projesinin açılış yapıldı.

10-10-2024 22:35
Google News

     Mardin’de Kadın ve Toplum Derneği ev sahipliğinde yürütülen “Emeğin Güç Birliği” Projesi, paydaşların katılımı ile açılışı yapıldı. Açılışa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Salih Nergiz, Fatma Işıker, Ömerli Esnaf Ve Kefalet Başkanı Şeyhmus Akgündüz,,Mardin İş Kadınları Derneği Başkanı Ruken Turan ve üyeleri, Qnb Finansbank Müdürü Belgin Sabancı, DİKA’ dan Abdülkadir Yıldız,TKV den Abdullah Aslan, Mersin Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Helin Gezgin ve Şükran Aksin katıldı.

   Kadın ve Toplum Derneği Başkanı Muhsine Yavuzoğlu, proje yoluna çıkıldığında yürütücülere inananların, projenin gerçekleşmesinde emeklerinin büyük olduğuna vurgu yaptı. Yavuzoğlu  “Girişimcilik Akademisi” projesini başarı ile tamamladıklarını, ”Emeğin Güç Birliği” projesini de başarı ile tamamlayacaklarına inandığını söyledi. Yavuzoğlu; ”Başarılarımızı ve yeni projemizi güle oynaya açılışını yapmamız gerekirken, kadın ve çocuk cinayetleri bizleri fazlası ile üzdü. Kadın ve çocuk cinayetlerinde KATOM olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız. Toplumun kanayan bir başka yarası  uyuşturucu kullanımının artmış olmasıdır.Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının iş ve güç birliğinde uyuşturucu bağımlılığının nedenlerini ve alınacak önlemler konusunda bir rapor hazırlayıp TBMM sunmasında yarar vardır” dedi.

    KATOM Başkan Yardımcısı Tuğba Acabey ise,. öncelikli hedeflerinin  toplumun tüm dezavantajlı kesimlerini güçlendirmek, bunları yaparken de kadının ve çocuğun ekstra korunması gerektiğini göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek “Doğa dostu üretime geçmek, organik tarım ve ata tohumu gübrelemeyi teşvik etmek,. yaşam alanlarının sadece insanlara ait olmadığını, hayvanlara da yaşam alanlarını tayin etmek,. sığınmacılar konusunda çözüm odaklı fikirler geliştirmek, adaleti tüm hakların üzerinde tutmak,. kadın istihdamına katkıda bulunmak, gençlerimizi eğitim ve istihdam alanında tutmak,. toplumsal barışı sağlamak,. toplumu kin nefret ve ayrıştıran söylemlerden uzak tutmak, amaçlarımızdan sadece birkaç tanesidir.

KATOM olarak,bu eğitim projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyarken yakın zamanda gelişen toplumsal olayların mutluluğumuzu gölgelediğini belirtmek isteriz.Yakın zamanda oluşan çocuk cinayetleri, kadına karşı şiddet bunların sadece bir bölümünü oluşturmaktadır. KATOM olarak bu cinayetleri ve şiddeti kınadığımızı buradan belirtmek isteriz. Artan şiddet olaylarının uyuşturucu kullanımı ile paralel olduğu tüm toplum tarafından idrak edilmektedir.” Dedi.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler