USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Erdoğan tarihi rest çekmişti! Yunanistan'dan küstah açıklama!

Başkan Erdoğan, TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada Yunanistan'ın tarihi sözlerle uyarmıştı. Başkan Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan'dan cevap geldi.

Erdoğan tarihi rest çekmişti! Yunanistan'dan küstah açıklama!
04-09-2022 18:59
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da düzenlenen Teknofest Karadeniz'de dünyada büyük yankı uyandıran sözlere imza atmıştı. Türk F-16'larına tacizde bulunan Yunanistan'ı sert sözlerle uyardı.

Başkan Erdoğan Atina'yı uyararak, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı.



'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ'

Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

YUNANİSTAN'DAN KÜSTAH CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'ORTAKLARIMIZA BİLGİ VERECEĞİZ'

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'yi örnek almayacak. Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler