USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Erzurum’da Ulusal Çocuk Sempozyumu

Atatürk üniversitesi çocuk ve bilim eğitimi uygulama ve araştırma merkezi yürütücülüğünde atatürk üniversitesi vakıf okulları ortaklığında gerçekleştirilen ıı. Ulusal çocuk sempozyumu nenehatun kültür merkezinde gerçekleşti.

Erzurum’da Ulusal Çocuk Sempozyumu
03-06-2024 11:16
Google News

Atatürk Üniversitesi Çocuk ve Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları ortaklığında gerçekleştirilen II. Ulusal Çocuk Sempozyumu Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.


Sempozyumun açılışına; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Özel Vakıf Okulları Genel Müdürü Erdal Karagülle, Atatürk Üniversitesi Çocuk ve Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili ile Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esra Mindivanli Akdoğan ile okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.bİlginin oldukça yoğun olduğu, 57 öğrencinin 52 bildiri ile katılım sağlandığı sempozyumda; bildiriler ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından hazırlandı. Büyük oranda Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları bünyesindeki öğrencilerin yer aldığı sağlandığı sempozyuma il genelinde farklı okullardan da katılım sağlandı. Sempozyumda öğrenciler; Türkiye 100 Yılı ve Yüzyılda Türkiye, Geleceğin Teknolojisi, Değerler ve Etik ile Yerel Kültür konu başlıklarında hazırladıkları bildirilerin sunumunu gerçekleştirdiler.


Öğrencilerden Sempozyum Başarısı


İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından düzenlenen ve sunumların yine öğrenciler tarafından yapıldığı sempozyum, büyük ilgi gördü. Öğrencilerin araştırma ve sunum becerilerini sergilediği bu etkinlik, eğitim camiasında büyük takdir topladı. Sempozyumda sunum yapan öğrenciler, topluluk önünde konuşma yeteneklerini geliştirerek özgüvenlerini artırma fırsatı buldu. Kendi hazırladıkları bildirileri geniş bir kitleye sunan öğrenciler, bu deneyimle kendilerine olan güvenlerini pekiştirdiler.


Araştırma ve Analiz Becerileri Gelişti


Etkinlik boyunca öğrencilerin, belirledikleri konular üzerinde derinlemesine araştırmalar yaparak veri toplama ve analiz etme becerilerini geliştirdiklerini ifade eden Vakıf Okulları Genel Müdürü Erdal Karagülle; bu süreçte öğrencilerin akademik çalışmalarında kullanacakları önemli bilgi ve becerileri edinmelerine de olanak sağladığını ifade etti.


Yenilikçi Düşüncelerini Ortaya Koyma Fırsatı Buldular


Öğrencilerin sunum konularını eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirerek problem çözme yeteneklerini de geliştirme fırsatı bulduklarını aktaran Müdür Karagülle, sempozyuma aktif katılım sağlayan öğrencilerin bu sayede analitik düşünme kapasitelerini artırarak daha donanımlı bireyler haline geldiklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Sempozyumun hazırlanması ve sunulması aşamalarında öğrenciler, ekip çalışması yaparak iş birliği içinde hareket etmenin önemini kavradılar. Grup çalışmaları sayesinde sorumluluk paylaşmayı ve uyum içinde çalışmayı öğrenen öğrenciler, bu becerilerini ilerideki hayatlarında da kullanabilecekler. Sunumlarını hazırlarken yeteneklerini konuşturan öğrenciler, yenilikçi düşüncelerini ortaya koyma fırsatı buldular. Bu süreç, onların üretici yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağladı. Akademik yazım, düzenleme, zaman yönetimi ve profesyonel sunum yapma gibi önemli beceriler kazanan öğrencilerimiz için bu edinilen yetenekler gelecekteki akademik ve profesyonel yaşamlarında büyük rol oynayacak. Öğrenciler, sempozyum konuları üzerinde çalışırken ilgi duydukları alanları keşfetme ve bu alanlarda derinleşme fırsatı buldular. Bu durum, gelecekteki eğitim ve kariyer planlarını şekillendirmelerine yardımcı olacak.”


Sosyal Beceri ve Kültürel Farkındalıklar Arttı


Son olarak farklı okullardan gelen öğrencilerle etkileşimde bulunmak, katılımcıların sosyal ve kültürel açıdan zenginleşmelerine katkıda bulunduğunu dile getiren Vakıf Okulları Müdürü Erdal Karagülle, öğrencilerin bu tür etkinlikler sayesinde sosyal becerilerini ve kültürel farkındalıklarını artırdığını dile getirerek böylesine önemli bir sempozyumun düzenlenmesine katkı sunan başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.


Sempozyumda ele alınan konular, sonraki süreçte değerlendirilmek üzere çıktı haline getirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler