USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

ESOGÜ Tıp Fakültesi 2024 mezunlarını verdi

Eskişehir osmangazi üniversitesi (esogü) tıp fakültesi 46'ncı dönem (2018-2024) mezunları, esogü stadyumu'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene esogü yönetimi'nin yanı sıra öğretim üyeleri ve mezun aileleri de katıldı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi 2024 mezunlarını verdi
28-06-2024 16:14
Google News

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi 46’ncı Dönem (2018-2024) mezunları, ESOGÜ Stadyumu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene ESOGÜ Yönetimi’nin yanı sıra öğretim üyeleri ve mezun aileleri de katıldı.


Törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Dr. Buğrahan Şahin, yorucu ama bir o kadar da heyecan verici altı yılın sonuna gelmiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ve artık tıp biliminin ışığında, insan sağlığına hizmet etmek üzere yola çıktıklarını kaydetti. Konuşmasında her zaman yanında olarak kendisine destek veren ailesine ve iyi birer hekim olarak yetişmeleri için kendisi ve arkadaşlarına emek veren tüm hocalarına teşekkür eden Şahin, önlerinde uzun bir yol olduğunu ve genç hekimler olarak bu yolda bilgi ve becerilerini kullanarak, insanlığın sağlığı ve iyiliği için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, öncelikle mezun ailelerine seslenerek çok zor ve meşakkatli bir sürecin sonunda ülkemize doktor kazandırdıkları için teşekkür etti. Prof. Dr. Özdemir, üzerine titredikleri, büyük fedakârlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının bugün mezun olduğunu ve bu mezuniyette en az çocukları kadar onların da payının olduğunu ifade etti. Tıp Fakültesi eğitiminin vicdani, ahlaki ve bilimsel olarak en zor eğitimlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, usta-çırak ilişkisinin hala geçerli olduğu bu eğitim sürecinde hem hekimlik mesleğini icra edip hem de eğitim verdikleri için ESOGÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerine şükranlarını sundu. Mezunlara Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” diyerek Türk hekimlerine büyük bir sorumluluk yüklemiş olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, bu sorumluluk gereği ahlaklı, vicdanlı, insani ilişkileri üst düzeyde, merhametli, kendini geliştiren, zaman yönetimini bilen, empati yeteneği olan hekimler olmalarının ülkemiz ve insanlık için büyük kazanç olacağını dile getirdi. Tıp eğitiminin günümüzde artık klasik eğitim modeli olmaktan çıktığını ve dijital sağlık teknolojileri, yapay zekâ ve sağlık iletişiminin ön plana çıktığı bir dönemde güncel gelişmeleri takip etmenin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, bu sebeple genç hekimlerden öğrenmeye hep devam etmelerini istedi. Mezunlara hekimlik hayatlarında gelişmelerini engelleyecek en önemli faktörün egoları olacağı uyarısında bulunan Prof. Dr. Özdemir, büyüdükçe ve yükseldikçe daha mütevazı olmalarının onlara hem mesleki hem de insani olarak değer katacağını hatırlattı. Konuşmasının sonunda ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin kapısının mezunlarına her zaman açık olduğunu dile getiren ve genç hekimlerden mezuniyetlerinden sonra birbirleri ve üniversiteleri ile ilişkilerini kesmemelerini isteyen Prof. Dr. Özdemir, tüm mezunları kutlayarak başarılı birer meslek yaşamı geçirmelerini diledi.


ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, “Bugün ESOGÜ’de aldıkları zorlu eğitimin ardından Türkiye’nin dört bir yanında hekimlik mesleğini icra etmeye hazır olan genç hekimlerimizin mezuniyet heyecanını paylaşmak üzere bir araya geldik. Burada mezunlarımızın gözlerindeki umudu, heyecanı ve gururu görmek bizlerin de geleceğe olan inancını güçlendirdi” sözleri ile konuşmasına başladı. Tıp eğitiminin zihinsel, fiziksel ve duygusal dayanıklılık gerektiren uzun bir yolculuk olduğunu belirten Prof. Dr. Çolak, ESOGÜ Tıp Fakültesi mezunlarının uzun ve meşakkatli çalışmalar, nöbetler, stajlar ve zorlu sınavlar sonucunda bu önemli başarıya ulaştıklarını ve artık umudun ve şifanın sembolü olan beyaz önlükleriyle insanlığa hizmet etmeye hazır olduklarını kaydetti. Mezunlara her anı hayati olan hekimlik mesleğini icra ederken mesleki yeterliliklerinin yanı sıra etik değerlere, bilimsel bilgiye ve insan onuruna saygının en önemli ilkeleri olması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Çolak, aksi halde ne kadar kusursuz olursa olsun mesleki bilgilerinin insan kalbinin sesini duymaya ve ona dokunmaya yetmeyebileceğini ifade etti.


Mezunlara ESOGÜ’de aldıkları nitelikli eğitimin onları gerek akademik gerekse etik değerler anlamında mesleğe hazırladığını hatırlatan ve ESOGÜ’deki kıymetli hocalarından aldıkları eğitime güvenmelerini isteyen Prof. Dr. Çolak, “Meslek hayatınız boyunca ESOGÜ’lü olma nişanını gururla taşıyın” dedi. ESOGÜ’lü genç hekimlerin eğitim hayatları boyunca kıymetli hocalarının önderliğinde Eskişehir ve bölgesinden gelen binlerce hastanın hayatına dokunarak hem mesleki becerilerini geliştirdiklerini hem de ihtiyaçları olacak insani hasletlerle donandıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çolak, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin öğrencilerini sadece bilgiyle değil, aynı zamanda vicdanla donatarak topluma kazandırmayı hedeflediğini, bu nedenle almış oldukları eğitimin genç hekimlere bu kutsal mesleği layıkıyla yapma gücü vereceğine yürekten inandığını ifade etti. Mezun ailelerine de seslenen Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, bugün en büyük gururun ve bu tablodaki en büyük imzanın onlara ait olduğunu dile getirerek, “Yetiştirdiğiniz evlatlar ülkenin en başarılı öğrencileri arasına girerek Tıp Fakültemize geldiler ve bizlere birer öğrenci olarak emanet ettiğiniz evlatlarınız, bugün Türk sağlık ordusunun neferi birer hekim olarak karşınızda. Sizlerin inancı, sabrı ve fedakârlıkları onları bugünlere taşıdı. Şimdi ise bu genç hekimler kutsal bir görevi yerine getirmeye hazırlar” dedi.


Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, ESOGÜ’lü genç hekimleri, “Bugün buradan ayrılırken ülkemiz ve tüm insanlık için değer üretmeye, insanlığa hizmet etmeye devam edeceğinizi biliyorum. Sizler daha uzun yıllar sürecek, öğrenmenin hiç bitmeyeceği bir eğitimin başındasınız. İlerleyen kariyerlerinizde karşılaşacağınız zorlukları aşarken, aldığınız eğitimin ışığı her zaman yolunuzu aydınlatsın. Sizlerle gurur duyuyor, başarılarınızın devamını diliyorum” sözleri ve yollarının açık olması temennisiyle uğurladı.


Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Atilla Özcan Özdemir genç hekimlere hekimlik andını içirdi. Daha sonra mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi. İlk olarak okullarını dereceyle bitiren mezunlara mezuniyet belgeleri verilirken, Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Buğrahan Şahin yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından diğer mezunlara mezuniyet belgeleri verildi. Stadyumdaki tören keplerin topluca havaya atılmasıyla sona erdi. Sonrasında ise Tıp Fakültesi merkezi dersliklerde, ESOGÜ Tıp Fakültesi’ni ilk on dereceye girerek bitiren mezunlara plaket ve başarı belgelerinin verildiği geleneksel Onur Holü Töreni gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler