USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yerine kim geçecek? İşte konuşulan isimler...

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrasında bundan sonra yaşanacaklar merak konusu oldu. Örgütün içindeki parçalanmalara dikkat çekenler, Gülen'in yerine geçecek isme de ABD'nin karar vereceğini söyledi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yerine kim geçecek? İşte konuşulan isimler...
21-10-2024 09:52
Google News

Terör örgütü FETÖ'ye yakın hesaplar, elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak örgüte yakınlığıyla bilinen internet siteleri de ölüm haberine yer verdi.

ÖRGÜT İÇİNDE KARIŞIKLIK HAKİM

Yüzlerce masumun kanını elinde taşıyan Fetullah Gülen hakkında son zamanlarda da sık sık öldüğü yönünde haberler çıkıyordu. Gülen'in ciddi sağlık problemleri yaşaması, örgütün içindeki karışıklık ve koltuk kavgaları ise bu süreçte iyice ayyuka çıkmış durumdaydı.

Gülen'in ölümüyle gözler bundan sonra ne olacağına çevrildi. Bilindiği gibi örgüt parayı kimin yöneteceğine karar veremediği için parçalanmak üzere. Maddi kaynakların kimin eline geçeceği içeride büyük bir kavga meselesine döndü. Para akışının yanında taşınmaz mallar yani gayrimenkuller de mevcut. 

FETULLAH GÜLEN'İN YERİNE KİM GEÇECEK?

CNN canlı yayınında konuyu değerlendiren Hande Fırat, "Sadece Afrika'daki okullardan yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Dolayısı ile başta ABD ve Avrupa ekipleri kendi aralarında ciddi bir kavga içinde bu paranın başına geçmek için. Önümüzdeki günlerde bu kavganın hangi boyuta ulaşacağını göreceğiz. Avrupa da, ABD ekibi de yönetime geçmeyi çok istiyor. Bu örgütün ipleri ABD ve birden fazla istihbarat örgütlerinin elinde. Söz konusu istihbarat örgütleri Gülen'in bu kadar yıldır ağırlandığı ABD, örgütün başına kimin geçeceği konusunda karar verici olacaktır.

FETÖ DAĞILABİLİR Mİ?

Her terör örgütünün bir kullanma süresi vardır, o kullanma süresi sona erdiyse ABD tarafından örgüt dağıtılabilir. Eğer bu kavga sürer, bu kavgaya çeşitli istihbarat örgütleri CIA gibi destek vermezse, birini görevlendirmezlerse bu kavganın devam edeceği ve büyüyeceği ortada." dedi.

İlk olarak Gülen'in yerine kimin geçeceği merak konusu oldu. ABD'nin karar vereceği bilinse de Gülen'in yerine geçebilecek birkaç isim konuşuluyor. Bunlardan biri Mustafa Özcan. Özcan; örgütün sözde İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı, ardından "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamlığını yaptı.

'BÜYÜK' ABİ

Bir diğer isim ise Gülen'in sırdaşı olarak bilinen İsmail Büyükçelebi. FETÖ içinde üst düzey sorumlu yönetici imam olarak uzun yıllar faaliyet yürüten Büyükçelebi, örgütte "Büyük Abi" olarak tanınıyor. Bu isimlerin dışında Cevdet Türkyolu ve Osman Şimşek'in de isimleri anılıyor.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler