USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Fikir Otobüsü Büyük Finalinde ödüller sahiplerini buldu

Fikir otobüsü liselerarası girişimcilik ve yenilikçi projeler yarışması büyük finali’nde ödül sahipleri belirlendi.

Fikir Otobüsü Büyük Finalinde ödüller sahiplerini buldu
14-06-2024 09:23
Google News

Mersin’de, gençlere girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmayı ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretebilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi desteğiyle düzenlenen ’Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali tamamlandı.


Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali’nde ödül sahipleri belirlendi. Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri hazırladıkları ‘Ayva Atıklarından Vegan Deri’ projesiyle birinci olurken Özel İz Okulları öğrencileri ‘Engelsiz Turizm Rehberi’ projesiyle ikinci, Çağdaşkent Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Sentetik Tohum’ isimli projesiyle üçüncü oldu. Bu yıl başvuran 500’e yakın projeden 6’sı finalde yarışırken ikisi Ankara’da Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Habitat ve UNICEF’in yürüttüğü Fikir Maratonu’na katılıp birincilik ve üçüncülükle döndü. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da hazırladığı video mesajla gençlere seslenip her zaman hayallerinin peşinden koşmaları, hiçbir koşulda pes etmemeleri tavsiyesinde bulundu. “Türklerin farkı, aklına duygularını entegre edebilmesi”


Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizlerin hazırladığı böylesi projelerle çıkacağız” dedi. Bilimde, teknolojide ön almış ülkeler olmasına rağmen Türkiye’nin bu ülkelerden bir farkı bulunduğunu kaydeden Pehlivan, “Evet akıl, bilgi, teknoloji önemli ama bunların hangi yönde kullanıldığı da en az onun kadar önemli. Aklı asla dışlamayacağız ama buna duyguyu da ahlakı da dahil edeceğiz. Bugün dünyanın başına gelen felaketlerin sebebi güce erişmiş, bilgiye ve teknolojiye sahip olanların arsızlığı, umursamazlığı, insani değerleri terk etmesidir. Sizler farkınızı sakın unutmayın” dedi. “Hayallerinizden vazgeçmeyin”


Mersin’in dinamik yapısı, yenilikçi ve girişimci ruhunun ortaya çıkmasında böylesi projelerin büyük önem taşıdığını kaydeden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye olarak genç girişimcilere ve gençlerin teknolojik gelişimini sağlamaya yönelik yürüttükleri projeler hakkında bilgi aktardı. “Gençlerimizin azim ve kararlılığı en büyük motivasyon. Unutmayın ki her başarının temelinde bir hayal yatar” diyen Özyiğit, sözlerini,


“Hayallerinizden hiç vazgeçmeyin” diye tamamladı. “Türkiye yüzyılının başarı hikayesi sizler olacaksınız”


İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gösterdikleri başarılar dolayısıyla gençler ve öğretmenleriyle gurur duyduklarını söyledi. Mersin’in TEKNOFEST, TÜBİTAK ve e-Twinning projelerinde elde ettiği başarılar hakkında bilgi aktaran Durmuş, “Ülkenin güçlü geleceğini sizler tasarlayacaksınız. Türkiye yüzyılının başarı hikayesi sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı. “Umut sizsiniz”


MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Genç Girişimciler Kurulunun, Fikir Otobüsü Projesi’nin amacına ulaşmasını görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti. Fikir Otobüsünün gençlere bilginin sadece kafalarda kalmaması gerektiğini öğrettiğini belirten Çakır, “Bir iş fikrini, bir düşünceyi, bir hayali, girişimciliğe çevirmeyi öğretti. Gençlere, düşüncelerini projelendirmeyi, sunmayı öğretti. Bunlar yeniçağın en önemli becerileridir” diye konuştu. Fikir Otobüsünün başarılarıyla, ülke sınırlarını aşan bir proje haline geldiğini dile getiren Çakır, “Yenilikçi ve girişimci ruhu arttıran çalışmaların içinde olan gençlerin Mersin’in ve ülkenin en önemli sorunlarının çözümü olduğunu görüyor ve daha umutlu hale geliyoruz” şeklinde konuştu.


Gençlere de seslenen Çakır, “Unutmayın, bu yüzyıl sizin yüzyılınız. Kentimizin ve ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Düşünmeye, sorgulamaya, eksikleri tespit etmeye ve sorunları çözecek yenilikçi fikirler üretmeye devam edin. Sizlere güveniyoruz. Asla umutsuzluğa düşmeyin, çünkü umut sizsiniz” dedi. "Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini daha ileri taşıyacağız”


TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Burçin Köksal ise gençlerin ülkenin geleceği için büyük fedakarlıklarla, güzel projelerini sunduklarını söyledi. “Bu projeler geleceğin tohumları, aydınlık Türkiye için umut doluyuz” diyen Köksal, gençlerin gelişimi için TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler