USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Finansmana erişim sıkıntısı büyüyor!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, kentte bulunan sanayici ve üreticilerin finansmana erişimde sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, “ Kredi limitlerimizi herhangi bir şarta bağlı kalmadan kullanmak ist

Finansmana erişim sıkıntısı büyüyor!
01-02-2022 19:22
Google News

Türkiye’de dövizin neden olduğu ekonomik krizin etkileri devam ediyor. Bankaların iş dünyasının kredi limitlerini kullanımda uyguladığı kimi politikalar, finansmana ulaşımında büyük sıkıntılar yaşandığı bilgisi gündeme gelmişti. Son günlerde bu sıkıntıların iyiden iyiye arttığı, kredi limitlerinin kullanımında bazı şart ve kısıtlamalara gidildiği ileri sürüldü.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım tarafından da gündeme taşınan konu iş dünyasının yarası haline geldi.

“EKONOMİK AKTİVİTE AKSIYOR”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Yıldırım, kredi limitlerini kullanımda getirilen şartlar nedeniyle tedarik zincirinin zarar gördüğünü kaydetti. Yıldırım, “Son günlerde üyelerimizden sıklıkla bankalardaki kredi limitlerini kullanırken sıkıntı yaşadıklarına dair geri dönüşler alıyoruz.  Üye işletmelerimiz bankalarda tanımlı kredi limitleri bulunmasına rağmen bu limitlerin fatura ödemeleri gibi bazı şartlar karşılığında kullandırıldığını belirtiyor. Oysa işletmelerimiz ticari hayattaki varlıklarını sürdürebilmek için çek gibi başka ödeme yöntemleri de kullanıyor. İşletmelerimiz ödemelerinde kredi limitlerini kullanamadığı takdirde tüm tedarik zinciri bundan zarar görüyor ve ekonomik aktivite aksıyor.”

“ŞARTA BAĞLI KALMAKSIZIN KULLANDIRILMALI”

Açıklamalarını sürdüren Yıldırım, “İşletmelerimizin çok pahalı olan para daha da pahalı bir hal alıyor, finansal maliyetlerimiz artıyor. Ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği ve piyasadaki nakit akışının devamlılığı için bankalardaki kredi limitlerimizin herhangi bir şarta bağlı kalınmaksızın kullandırılması büyük önem arz etmekte. Bu konuda finans sektörünün iş dünyasının yanında olacağını ve gerekli adımları atacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler