Türkiye Ulusal Ajans ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Eğitim Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar Projeleri kapsamında GAGİAD’ın koordinatörlüğünde hayata geçirilen ve 67 başvuru arasından ilk 8’e kalarak 60 bin avro destek alan projenin ilk etabı tamamlandı. Proje paydaşları arasında yer alan İspanya, Lüksemburg, Danimarka ve Yunanistan’dan gelen konuklarını ağırlayan GAGİAD heyeti, organizasyon kapsamında ilk önce dernek binasında bir araya geldi.
Yüksek Mimar, Yeşil Bina Uzmanı Seda Güleç’ten “ Gaziantep'te Yeşil Kalkınma Sürecini” konulu sunumu dinleyen AB’li yetkililere Ancient Greens Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Konukoğlu ise “Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine” sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Ekolojik binada da temaslarda bulunan AB’li heyet, GAGİAD’ın çalışmaları, oluşturulan hatıra ormanı gibi yeşil şehirler uygulamasına katkı sağlayan çalışmalar hakkında da bilgilendirildi.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, yaptığı konuşmada, kuruldukları günden bu yana kentine, geleceğine ve ülkesine değer katmaya çalıştıklarını söyledi. Derneğin 30 yıllık mazisinde her zaman doğayı öncelikleri arasında bulundurduklarını ifade eden Koçer, bu süre içerisinde yüz binlerce ağacı toprakla buluşturup 2 büyük orman kurduklarını dile getirdi. Bu bilinçle hareket ederken, “Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar arasında bilgi değerleme ve farkındalık diyaloğu” projesini çok önemsediklerini belirten Koçer, şöyle konuştu: ‘’Artık yeni bir dünya düzeni olduğunu, tek başına ekonominin de kalkınma için yeterli olmadığına dikkati çeken Koçer, “Dünyanın en rekabetçi 10 şehrinden birisi olarak, her alanda sürdürebilir olmak gerekiyor. Çünkü yeşil diyalog sürdürülebilir kalkınmanın yol haritasıdır.” diye konuştu.
Derneğin kentteki tüm dinamiklerle son yıllarda ekosistemin korunması ve doğayı daha zengin hale getirebilmek, kenti dünyanın en yeşil şehirlerinden biri haline getirmek için de çalışmalar yapıldığını, dernek olarak da bunları her zaman desteklerini anlatan Koçer, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Artık dünyanın en önemli kentleriyle birlikte daha yeşil bir dünya mottosuyla diyaloglarımızı geliştireceğiz ve iyi örnekleri birlikte çoğaltacağız. Aslında bu projenin bizim açımızdan en kıymetli yanı da bu. Çünkü biz, sizlere kentimizde yapılan çalışmaları anlatıp, uygulamalı olarak aktaracağız. Projenin devamında da aslında birbirimizden beslenerek yeni dünya düzeninde daha yaşanabilir bir şehirler kurgulayacağız. Bugün bu salondaki paydaşlarımızı, onlarca yıl sonra bugünün çocukları hayırla yaad edecektir. Çünkü bugünkü görüşmelerimiz, temaslarımız, bir tohum gibi projemiz boyunca toprakla buluşacak, bu tohumlar onlarca yıl sonra koca bir çınar gibi altında yeni nesilleri büyütecektir.”