İstanbul’da düzenlenen toplantıya projenin yerel ortakları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, KAYRA Yöneylem Danışmanlık Eğitim, Portekiz’den Lousada Belediyesi, İspanya’dan Ajuntament De Villanueva De Castellon, Litvanya’dan Asociacija Tavo Europa katılım sağladı.
Gaziantep Üniversitesi Temsilcisi ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çapan, bu çalışma ile Gaziantep, İstanbul illerinde, Portekiz, İspanya, Litvanya ortakların bulunduğu illerdeki kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek mültecilere verilen hizmetler ve sunulan kaynakların kullanımı noktasında karşılaştıkları sorunların tespit edildiğini söyledi. Tespit edilen sorunlar çerçevesinde kurum ve kuruluşların beklentilerini karşılamak amacıyla bir eğitim modülü oluşturulduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Çapan, “Bu eğitim modülü uygulamaları ile mültecilerin yaşadıkları toplumu anlamış, özümsemiş, aidiyet bilinçleri yükselmiş, dünya vatandaşı olma yolunda beceriler kazanmış ve farklı kültürden insanlarla ortak yaşama konusunda gelişme kaydetmiş olacaklar. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye ve ortak Avrupa ülkelerinde bu modülün en geniş biçimde hedef kitleye ulaştırılmasıdır” diye konuştu.
Proje kapsamında, İstanbul’da mülteci nüfusunun en yoğun olduğu ilçelerden olan Fatih İlçe Belediyesinden göçmen uyumuyla sorumlu iki yetkilinin toplantıya katılarak proje partnerleriyle tanıştığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Çapan, özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye’siyle fikir alışverişinde bulunarak proje sonucunda üretilecek eğitim modülünün farklı belediyelerin sorunlarına nasıl çözüm sunabileceği konusunda paylaşımda bulunuldu.