USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te Sağlık Krizi Derinleşiyor: Bebek Ölümleri ve Hastane Çilesi Göz Ardı Ediliyor!

MERİÇ'TEN ÖNEMLİ UYARI!

Gaziantep'te Sağlık Krizi Derinleşiyor: Bebek Ölümleri ve Hastane Çilesi Göz Ardı Ediliyor!
21-10-2024 16:10
Google News

Gaziantep'te Sağlık Krizi Derinleşiyor: Bebek Ölümleri ve Hastane Çilesi Göz Ardı Ediliyor!

MERİÇ'TEN ÖNEMLİ UYARI!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep'in sağlık alanında sorunların başkenti haline geldiğini belirterek, "Gaziantep'te sağlık sistemi çökmüş durumda," dedi.

MUAYENE OLMAK ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR

Kentte yaşayan insanların sağlık hizmetine ulaşmada ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çeken Meriç, "Acil servislere gelen hastalar saatlerce beklemek zorunda kalıyor; ne doktor var ne de çözüm. Halk aylardır bu sorunları dile getiriyor, ama yetkililer sessizliğe bürünmüş durumda. AKP iktidarı ise kente gelip törenlere katılmak, fotoğraf çektirmek dışında hiçbir somut adım atmıyor. Peki, bu mu Gaziantep'in gerçek yüzü?" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Meriç, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanı şehre gelir, toplantılara katılır, plaketini alır, 'Gaziantep harika!' der ve gider. Gerçek Gaziantep bu mu? Sorunları görmeden, toprağa basmadan çiftçiyi anlamak mümkün mü? Sağlık Bakanı, Gaziantep’e gelir, şehir hastanesinde poz verir, ama acil serviste çare arayan hastaları, randevu bile alamayan vatandaşları görmezden gelir. Şehir hastanesi parlatılırken, halkın çektiği sıkıntılar bir kez daha örtbas ediliyor. Oysa Gaziantep'te gerçek sağlık krizi, her geçen gün daha da derinleşiyor.

"Peki, şehrin bürokratları ne yapar? Soruyorum size, hangi bürokrat gerçek sorunları dile getirdi? Hangisi Bakan’ın önünde, 'Sayın Bakanım, çiftçi kan ağlıyor, hastaneler doktor bulamıyor, vatandaş randevu alamıyor!' diyebildi? Bunların derdi Gaziantep’in sorunlarını çözmek değil, sorunları örtbas etmek! Gaziantep halkı bu duyarsızlığa daha ne kadar katlanacak?"

Devletten daha fazla para almak için sağlıklı bebekleri, yoğun bakımda tutan ve ölümlerine neden olan çetenin ardından, gözler Gaziantep’te. Bebek ölümlerindeki trajik artış ise dehşet verici boyutlara ulaştı. Bir ayda 73 bebek ölümünün yaşandığı Gaziantep, bebek ölümleri sıralamasında Türkiye’nin en üst sıralarında. Peki, Sağlık Bakanı bu korkunç iddialara cevap verebiliyor mu? Tabii ki hayır. Halkın vicdanını rahatlatacak bir açıklama yok. Bakan Bey'e bu skandalların ardından sadece istifa düşüyor!

AKP'nin yarattığı bu düzende 12 bebek katledildi. Yaşamını kaybeden bebeklerin vebali, piyasacı sağlık politikalarıyla bu çürümüşlüğü yaratanlardır. Her geçen gün daha da derinleşen sağlık sorunlarına çözüm üretmeyen bu iktidar, sadece boş vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyor. Ama biz susmayacağız! Gaziantep halkının sağlığı, refahı ve geleceği için bu duyarsızlığa karşı dimdik duracağız!"

Mustafa Günal

Kaynak: vizyonhavadis.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler