USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı Emlak Firmalarına Göz Açtırmıyor

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, emlak sektöründeki fiyat manipülasyonlarına karşı denetimlerini artırdı.

Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı Emlak Firmalarına Göz Açtırmıyor
09-10-2024 21:10
09-10-2024 21:12
GAZİANTEP
Google News

Son denetimlerde, fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 6 emlak danışmanlık firması hakkında tutanak tutuldu. Tutanaklar, Ticaret Bakanlığı’na iletildi ve Ankara’da yapılacak incelemeler sonucunda firmalara, her bir hileli fiyatlandırma için 300 bin ila 500 bin TL arasında para cezası kesilmesi bekleniyor.

Vatandaşların, ev ve iş yeri satışlarında sözleşme yapmaları gerektiği ve bu sözleşmelerde belirlenen fiyatın tüm platformlarda aynı olması zorunluluğu bir kez daha hatırlatıldı. Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, farklı fiyat uygulamaları veya hileli satışlarla karşılaşılması durumunda vatandaşlardan bakanlığa şikayet etmelerini istedi. Özellikle internet ve sosyal medya üzerinden yapılan satış ve kiralamalara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Bu denetimlerin, artan şikayetler üzerine yapıldığı ve emlak sektöründeki fiyat istikrarını korumaya yönelik olduğu belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı, piyasa dengesini bozan uygulamalara karşı benzer denetimlerin devam edeceğinin altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler