USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yeme İçme

Gaziantep’te Ucuz Et Satışlarına Dikkat: Halk Sağlığını Tehdit Eden Durumlar

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşişli gıdalar listesine sıkça Gaziantep işletmelerinin dahil olması, kentte ucuz fiyatla satılan et ve kıyma konusunu gündeme taşıdı. Özellikle 500 TL’nin altına satılan etler ve 300 TL’nin altına satılan kıymaların risk taşıyabileceğine dair uyarılar yapıldı.

Gaziantep’te Ucuz Et Satışlarına Dikkat: Halk Sağlığını Tehdit Eden Durumlar
28-10-2024 22:09
28-10-2024 22:16
GAZİANTEP
Google News

 Uygun maliyetlerle et sunmanın zor olduğunu belirten yetkililer, ucuz etlerin sağlıksız ve kaçak yollardan gelen hayvan etlerinden olabileceğini dile getirerek, halkın sağlığını koruma adına bu tür etlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bazı ürünlerde at ve eşek eti gibi farklı et türlerinin kullanıldığı şüphesi de kamuoyunu endişelendirdi.

Gaziantep’te bazı yerlerde 350-400 TL’ye et, 200 TL’ye kıyma satıldığı ifade edilirken, etin maliyetinin belli olduğu ve bu fiyatların sağlıklı bir ürünün satışında mümkün olmadığı belirtildi. Düşük fiyatlarla satılan et ürünlerinin içinde, kaçak yollarla getirilen hayvanların etlerinin veya sağlıksız koşullarda üretilen ürünlerin bulunabileceği yönünde uyarılar arttı. Halk, ucuz etlerin kontrol edilmediğini bilerek bu konuda dikkatli olmaya çağrıldı.

Ucuz Kebaplara Dikkat: Sağlığınızla Oynamayın

Gaziantep’te bazı restoranlarda 50 TL gibi düşük bir fiyata kebap satılması da endişe yarattı. Günümüzde bir ekmek fiyatının 10 TL, domatesin ise 40 TL’ye kadar çıktığı düşünülürse, 50 TL’ye satılan kebapların hangi etten yapıldığına dair şüphelerin arttığı dile getirildi. Bazı yerlerde ise bu fiyatlara ayran gibi yan ürünlerin de bedava sunulduğu görülüyor. Bu duruma karşı yapılan uyarılar, düşük fiyatlı dürümcü ve kebapçılardan uzak durulması gerektiğini vurgularken, sağlığı riske atacak derecede ucuz ürünlerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ucuza Satılan Etlerin Kontrolsüzlüğü Tehlike Saçıyor

Son dönemde Gaziantep’e kontrolsüz bir şekilde getirilen canlı hayvanlar nedeniyle, ucuz etlerin kalitesi ve güvenilirliği sorgulanır hale geldi. Hangi koşullarda kesildiği veya üretildiği bilinmeyen bu etler, halk sağlığı açısından ciddi riskler barındırıyor. Ayrıca, son dönemde bazı marketlerde de ucuza et satışı yapıldığı ve halkın bu konuda da dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor.

Gaziantep’te halkın sağlığını koruma adına ucuz etlere karşı dikkatli olunması yönünde sıkça yapılan bu uyarılar, kentte tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir ürünlere yönelmesi için büyük önem taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler