USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze'de Açlık ve Yetersiz Beslenme Krizi Büyüyor

İsrail'in Gazze'ye insani yardım girişini engellemesi nedeniyle açlık ve yetersiz beslenme krizi büyüyor. Çocukların hayatını kaybettiği krize uluslararası çevrelerden acil yardım çağrısı yapılıyor.

Gazze'de Açlık ve Yetersiz Beslenme Krizi Büyüyor
03-03-2024 15:13
Google News

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, yetersiz beslenme nedeniyle 2 çocuğun daha hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail engeli sebebiyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze'de açlıktan ölen çocukların sayısı 15'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı sözcüsü, 6 çocuğun daha açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kuruluşların çabalarına rağmen İsrail'in yardım girişini engellediğini belirten yetkili, Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin yetersiz durumda olduğunu ifade etti. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) açlıktaki hızlı artışın çocukların sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulamıştı. İsrail'in Gazze'ye ulaşan yardımları engellediği ve saldırılarını sürdürdüğü belirtiliyor. Uluslararası toplum, Gazze'de yaşanan insani felaketin son bulması için acil önlemlerin alınmasını talep ediyor. Gazze'deki hastanelerin hizmet dışı kaldığı ve tıbbi malzemelerin eksikliği nedeniyle acil yardım çağrıları yapılmaktadır. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler