BM Güvenlik Konseyi'nde "Silahlı Çatışmada Sivillerin Korunması" konulu toplantıda, Gazze'de gıda güvensizliğinin oluşturduğu riskler ele alındı. FAO Genel Müdür Yardımcısı Maurizio Martina, Gazze halkının korkunç boyutta gıda güvensizliği ve kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Çatışmaların artması, temel hizmetlere erişimin azalması ve altyapının zarar görmesi, Gazze'nin gıda üretimini ve dağıtımını olumsuz etkiliyor. Martina, Gazze'nin su, elektrik ve gıda kısıtlamalarıyla mücadele ettiğine dikkat çekti.
WFP İcra Direktörü Yardımcısı Carl Skau ise Gazze'de neredeyse 2,2 milyon insanın gıda yardımına muhtaç olduğunu vurgulayarak, kıtlık riskinin arttığını belirtti. Operasyonlarını genişletmeye hazır olduklarını ancak, güvenli çalışma ortamı sağlanmadığı sürece zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti. UNRWA'nın temel hizmetleri geri getirmesi gerektiğini belirtti.
OCHA Cenevre Temsilcisi Ramesh Rajasingham ise Gazze'de nüfusun dörtte birinin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu ve özellikle çocuklar arasında gıdasızlığın hızla arttığını belirtti. Ateşkes çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun acil yardım sağlaması gerektiğini vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi üye ülkelerinin bu konuyu acil olarak ele alması gerektiği belirtilirken, Gazze'deki insani krizin daha da derinleşmemesi için harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.