USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi

Tüpraş kurumsal iletişim müdürü çiler teber

‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi
22-01-2024 13:47
Google News

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi. Programa katılan 40 üniversite öğrencisi; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanında aldığı eğitim ve edindikleri deneyimle geleceklerinin şekillenmesine katkı sağlayacak pek çok yetkinlik kazandı. Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ Sertifika Töreni 17 Ocak tarihinde Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi. Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen sertifika törenine Batman Valisi’nin Eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şahide Akbulut, Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay, Batman Rafineri Müdürü Volkan Demirtaş, Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, Tüpraş İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetin, İnovasyon Koordinatörü Melis Yirçi, akademisyenler ve programda yer alan öğrenciler katıldı. Katılımcılara verdikleri önemli katkılardan dolayı teşekkür edilirken başarılı, genç beyinlere sertifikaları sunuldu. Şirketin ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Programı’nın ilk etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci etapta ise değerlendirmelere göre seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir gruba yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi. İçeriği Tüpraş tarafından üniversite öğrencilerine özel olarak hazırlanmış Girişimcilik Programı’nın yüzde 60’ını kız öğrenciler oluşturdu. Öğrenciler Tüpraş’ın deneyimli mentorlarıyla çalışma fırsatı buldular


Yenilikçi fikir geliştirme, yeni bir girişime başlama, problemi anlama, çözümü tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri gibi modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler, problem çözme ve ürün geliştirme yetkinliklerini geliştirdiler. Projelerini başarıyla tamamlayarak sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler Girişimcilik Programı Katılım Sertifikası almaya hak kazandı. Şirketin kurum içi girişimcilik programını deneyimlemiş mentorları da programa katkı sağladı. Mentorların desteğiyle girişimcilik projelerini üretmek için gruplar halinde çalışan katılımcılar, proje fikirlerinin ticarileştirilmesi aşamasında girişimcilik eko-sistemine yönlendirildi. “Bu program, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir”


Öğrencilerin sunumlarının ardından sertifikaların verildiği törende konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu iş birliği sayesinde öğrencilere eşsiz bir deneyim ve bilgi kazandırdıklarını belirterek, "Bu program, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Gençlerimizi inovasyon ve girişimcilik konularında destekleyerek, onların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamış olduk" şeklinde konuştu. Demir sözlerine şöyle devam etti: “Programın öne çıkan bir diğer yönü ise genç beyinlerin desteklenmesi oldu. Kadınların iş dünyasında daha etkin rol alabilmeleri adına düzenlenen atölye çalışmaları katılımcıların büyük ilgisini çekti. Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı katılımcılara önemli kazanımlar sağladı. İlerleyen yıllarda benzer projelerle gençlerin ve kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik çabaların artarak devam edeceğine, bu tür iş birliklerin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” “Kadınların daha görünür olduğu güçlü girişimcilik ekosistemleri oluşturma hedefimizin ilk adımını Batman’dan başlattık”


Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’nı tamamlayan öğrencileri tebrik eden Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Şengelir Teber, programın yürütülmesinde büyük katkı sağlayan Batman Üniversitesi Rektörü, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Merkezi ve tüm akademisyenlere teşekkür ederek şunları ifade etti:


“Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlayacak bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmaların ilk adımını Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı ile attık. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yoğun emek harcadılar. İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı projesinden, üniversite gençlerine yönelik mentorluk uygulamasına, kişiye yönelik sağlık çözümlerinden engellilere yönelik uygulamalara birçok farklı konuda inovatif projeler üreterek programı tamamladılar. Hatta bir grubumuz kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çalıştı ve acil durumlar için bir bileklik tasarladı. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimler neticesinde inovasyon ve teknoloji alanında projeler üreterek kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Burada edindikleri girişimcilik deneyimi de kariyerlerine yansıyarak, öğrencilerimizin hedeflerini gerçekleştirmelerine vesile olacak.” Teber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Programa katılmaya hak kazanmış 40 kişilik öğrenci grubumuza girişimcilik eğitimi verirken ayrıca üniversitenin geneline düzenlediğimiz seminerlerle de yüzlerce öğrenciye ulaşma şansını yakaladık. Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz programda elde ettiğimiz tecrübeler, diğer rafinerilerimizin bulunduğu illerde de bize yol gösterecek. Farklı üniversitelerde yürüteceğimiz iş birlikleriyle genç kadınların inovasyon ve teknoloji ekosisteminde daha fazla yer almasına rehberlik etmeyi hedefliyoruz”. Tüpraş İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetin, “Programımızın içeriğini, öğrencilerimizi, yaşadığımız çağdaki muazzam değişim dönüşüm dönemine hazırlamak üzerine tasarlamıştık. Fikir üretiminden başlayarak iş modeli temellerinin tasarlanmasına kadar hazırladığımız tüm içerikleri Batman’da gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimlerle katılımcılarımıza aktardık ve çevrim içi mentorluklarla süreci destekledik. Süreçte şirketimizin girişimcilik programlarında yer alan farklı iş birimlerimden arkadaşlarımız da bize destek oldu. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında kız öğrencilerin katılımına öncelik verdiğimiz programımızda, fikirlerin hayata geçirme süreçlerini tecrübe ettik, katılımcılarımızın takım çalışması ve projelerini belirli bir metodoloji ile aktararak sunum yapma becerilerine katkıda bulunmaya çalıştık. Katılımcılarımızın girişimci ruhu, öğrenme istekleri ve gösterdikleri gelişimi izlemek hepimize çok büyük mutluluk verdi. Tüm katılımcıları gönülden kutluyorum ve öğrencilerimiz başta olmak üzere Batman Üniversitesine ve proje ekibinde yer alan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Şirket, Teknoloji ve İnovasyonda Kadın Programı ile 100 bin kız öğrenciye ulaşacak


Yapılan açıklamaya göre Tüpraş, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlamak üzere geliştirdiği “Teknoloji ve İnovasyonda Kadın Programı” ile kız çocuklarının STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çalışma potansiyellerini ortaya çıkartmayı, teknoloji ve inovasyon alanlarında kız çocuklarını teşvik ederek çalışma hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Projenin ilk adımını ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ile başlatan şirket, bu alanda yürüttüğü farklı eğitimlerle 2027 yılına kadar, 90 bini ortaokul, 10 bini üniversite olmak üzere toplam 100 bin kız öğrenciye ulaşmayı taahhüt ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler