USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Giresun Ziraat Odası’ndan kahverengi kokarca istilası uyarısı

Giresun ve karadeniz bölgesi’nin tarımsal alanda birinci geçim kaynağı olan fındığının, kahverengi kokarca tarafından istila altında olduğu kaydedildi

Giresun Ziraat Odası’ndan kahverengi kokarca istilası uyarısı
16-10-2024 15:32
Google News

-Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, kahverengi kokarca istilasının fındık üretimini ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.


Giresun ve Karadeniz Bölgesi’nin tarımsal alanda birinci geçim kaynağı olan fındığının, bu böcek tarafından istila altında olduğunu kaydeden Karan, “Geçmişteki külleme hastalığıyla mücadelede olduğu gibi kahverengi kokarca ile de etkin bir şekilde mücadele edebilmeliyiz. Devlet-millet ele verirsek bu illeti bahçelerimizden ve topraklarımızdan def edebiliriz” dedi. "Bu işin şakası yok"


Havaların soğumasıyla birlikte kahverengi kokarcaların kışlamak için evlere akın ettiğine dikkat çeken Karan, “Gördüğümüz zararlıları yok etmeli ve kullanılmayan alanları ilaçlamalıyız. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ilaçlar mevcut. İlaçlama sonrası alanları düzenli kontrol etmeli, yeniden görülmesi halinde müdahale etmeliyiz. Fındığın geleceği için acil önlemler alınmalıdır. Eğer bu zararlıyı hafife alırsak, gelecekte fındık diye tarımsal ürün kalmaz. Bu işin şakası yok” uyarısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler