USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Guterres'ten dikkat çeken Erdoğan sözleri! Tarihi törene damga vurdu!

Haber 7 - Dünyayı sarsan kriz Türkiye'nin girişimiyle son buldu. Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin belge İstanbul'da imzalandı. BM Genel Sekreteri Guterres'in Başkan Erdoğan'la ilgili sözleri tarihi törene damga vurdu.

Guterres'ten dikkat çeken Erdoğan sözleri! Tarihi törene damga vurdu!
22-07-2022 18:53
Google News

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin belge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres'in konuşma yaptığı törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve ilgili ülkelerin temsilcileri katıldı.



İmza töreni öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres, ortak basın açıklaması yaptı.

'ERDOĞAN'IN SAYESİNDE OLDU'

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı konuşmada, "Bunun gerçekleşmesini sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bu sürecin her aşamasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı yaklaşımı sayesinde oldu. Herkesin faydasına olacak bu girişimin yolunu açtınız. İnsanlığın faydası herkes için önemli." dedi.

'BİR UMUT IŞIĞI VAR'

Guterres, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imzalanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bugün Karadeniz'de rahatlama işareti ve dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir umut ışığı var." ifadelerini kullandı.