USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Güveni hep birlikte sağlamalıyız”

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, adalete güvenin sürekli geriye gittiğini belirterek, “Bunu el birliği ile düzeltmemiz gerekiyor. Bu hepimizin ortak paydası. Bu durum Türkiye’nin geleceğini ilgilendiriyor.”dedi.

“Güveni hep birlikte sağlamalıyız”
01-09-2022 23:28
01-09-2022 23:30
GAZİANTEP
Google News

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen törenin ardından Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, açıklamalarda bulundu. Kahraman “Biz 2022 yeni adli yılın tüm yargının milletimize şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Tabi adlı yıldan beklentilerimiz çok fazla. Savunma makamını oluşturan avukatlar, geçtiğimiz adli yıl içerisinde yaşadığımız sıkıntıların hiç birinin çözüme kavuşturulmadığını gördük. Maalesef üzüntüyle takip ettik.

Yeni adli yılda özellikle mesleki iyileştirmelerin adliyedeki adaletin şeffaf bir şekilde dağıtıldığını görmek istiyoruz..

Özellikle belirtmek istiyorum. Bunun Türkiye’de yaşayan her kişinin hakkı olduğunu düşünüyorum. Biz bağımsız yargıyız vatandaşın hakkının ön planda olduğu herkesin adalet ve huzur içinde yaşayacağını bildiğimiz, adaletli bir yıl olmasını diliyoruz’’ dedi.

ADALETE GÜVEN AZALIYOR

Kahraman, “Adalete güven konusunda her yıl yapılan istatistik çalışma var. Maalesef her yıl aşağı doğru seyreden bir ok görüyoruz. Bunu el birliği ile kaldırmamız gerekiyor. Yani şunla bunla, şu mensupla buradaki görevli değil. Bu hepimizin ortak paydası. Bu Türkiye’nin geleceği . Onun için bu oku aşağıdan yukarıya kaldırıp yukarıya doğru çıkarmanın özellikle yargı mensuplarının, ülkeyi yönetenlerin görevi olduğunu söylüyoruz. Umarım herkes için verimli umut verici ve adaletli bir yıl olur’’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler