USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim sonuçlarını değerlendirdi ve 8 bin oy farkıyla önde olduklarını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi
01-04-2024 05:08
Google News

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim sonuçlarını açıklamak için Hatay İl Seçim Kurulu önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Savaş, ellerindeki verilere göre 8 bin oydan fazla önde olduklarını belirterek “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak giren Savaş, il seçim kuruluna gelerek partililerle istişare etti. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi 2. sırada tamamlayan Savaş, “Deprem gecesinde yaşadığımız gibi yine buradayız, uykusuz bir şekilde. Bu sefer de Hatay’ımızın namusu olan sandığına ve oyuna sahip çıkmak için buradayız” dedi.

Hatay il başkanı Hakan Tiryaki ise ellerindeki verilere göre 8 bin oy farkla önde olduklarını belirterek, “Deprem gecesinde yaşadığımız gibi gene buradayız, uykusuz bir şekilde. Bu sefer de Hatay’ımızın namusu olan sandığına ve oyuna sahip çıkmak için buradayız. Bize gelen verilere göre 8 bin oy farkla öndeyiz” şeklinde konuştu.

Savaş, oyların taşınması esnasında çeşitli olaylar yaşandığını iddia ederek, “İktidar partisinin temsilcileri ne olduysa saat 1 buçuktan sonra biz kazandık diye ortaya çıktılar. Baktığımız kadarıyla 168 sandık daha var ve hala 8 bin küsür öndeyiz. Bunu sonuna kadar götüreceğiz.

Gelen oy pusulalarının çeşitli kişiler tarafından içeriye geçirildiğini, resmi olarak görülen insanlar tarafından gelen sandık görevlilerinin elinden alıp içeri girdikleri ve adliyeden uzak bir noktada alıp da adliyeye getiriyoruz diye getirdikleri şeklinde birçok bilgi var elimizde. Bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler