USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hekim Krizi Çözlüyor!

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te, 2,5 milyondan fazla sayıda insan yaşıyor. Kalabalık nüfus ile birlikte kentte bulunan 7 kamu hastanesinde ortaya çıkan yoğunluk sorunu, sağlık personeli ve hekim sayısındaki yetersizlik tartışılıyor. Beyaz Reform kapsamında Gaziantep’e 259 yeni hekim ataması yapılırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışmak isteyen hekimlerden rekor sayıda talep aldıklarını ve a

Hekim Krizi Çözlüyor!
17-09-2022 14:50
17-09-2022 14:51
GAZİANTEP
Google News

2020 yılında başlayan Covid-19 Pandemisi sonrası sağlık alanında istifalar artmıştı. Ülke genelinde binlerce hekimin kamudan istifa etmesi, yurt dışına ya da özel hastanelere geçişi ile sağlık sisteminde adeta kaos yaşanmıştı. Hekim istifalarının yaşandığı kentlerden olan Gaziantep’te de, bu durum sonrası sağlık alanında önemli sorunlar yaşandı.

13 BİN HEKİM ATAMASI YAPILDI!

Kentte bulunan 7 kamu hastanesine randevu için başvuran vatandaşlar, haftalar sonrasına verilen randevularla karşılaşmış, hekimlerin yoğunluğu ise artmıştı. Tüm bu yaşananlar sonrası Sağlık Bakanlığı harekete geçerek Beyaz Reformu başlattı. Beyaz Reform kapsamında geçtiğimiz haftalarda yapılan atamalarda 13 bin 163 hekim için görevlendirme kurası çekilmişti.

Bu kapsamda Gaziantep’e de 259 yeni hekim ataması yapılmıştı. Söz konusu atama ile kentte sağlık sisteminin az da olsa nefes alabilmesine imkan sağlandı.

BAKAN KOCA, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Söz konusu atamanın ardından Sağlık Bakanlığına geçiş için hekimlerden rekor sayıda talep geldiği öğrenildi. 2022 yılında ilk defa ve yeniden atama kursa için talep bildirim sayısı 7 bini geçti.

HEKİMLERİMİZ İLE YENİDEN BULUŞUYORUZ!

Açıklamalarda bulunan Bakan Koca, ‘’Sağlık Bakanlığına Geçiş için hekimlerden rekor talep var.

Yılın 3. Dönemi İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası için talep bildirim sayısı bugün 7.000’i geçti. Bu sayıya ilk kez ulaşılıyor. Önümüzdeki hafta açıktan atama ilanına çıkılacak. Hekimlerimizle tekrar buluşuyoruz. Gözümüz aydın’’ dedi.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından gözler önümüzdeki hafta yapılacak olan atamalara çevrildi. Söz konusu atamalar ile birlikte Gaziantep başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan hekim krizinin çözümlenmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler