USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere: “Ukrayna’da savaş, yeni bir aşamaya girmek üzere”

Haber 7 - Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, savaş 6. ayına yaklaşırken çatışmanın “yeni bir aşamaya girmek üzere olduğunu” belirtti.

İngiltere: “Ukrayna’da savaş, yeni bir aşamaya girmek üzere”
09-08-2022 17:24
Google News

Rus güçleri Ukrayna’nın güneyinde toplanırken, Birleşik Krallık (BK) Savunma Bakanlığı bunun yeni bir saldırıya hazırlık olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

BK Savunma Bakanlığı, Vladimir Putin’in güçlerinin ya Ukrayna’nın karşı taarruza geçeceği öngörüsüyle ya da savaşın başladığı şubat ayından bu yana kısmen işgal altında olan ülkede olası yeni bir ilerleme için, “neredeyse kesinlikle” toplandıklarını belirtti.

Bakanlık, çatışmanın “yeni bir aşamaya girmek üzere olduğunu” ve bu aşamada muharebelerin batıyla güneye, Zaporijya kenti yakınlarından Rus işgali altındaki Herson’a uzanan yaklaşık 350 kilometrelik bir cephe hattına kayacağını söyledi.

Rus askeri kamyonları, tankları ve silahlarından oluşan uzun konvoyların, Rusya’nın son zamanlardaki savaş çabalarının odak noktası olan Donbas bölgesinden güneybatıya doğru hareket ettiği gözlemlendi.

Askeri ekipmanın “Rusya anakarasından ve Rusya’nın işgali altındaki Melitopol, Berdyansk, Mariupol’den Kerç Köprüsü aracılığıyla Kırım’a doğru ilerlediğinin bildirildiğini” belirten BK Savunma Bakanlığı, 800 ila 1000 askerden oluşan tabur taktik gruplarının “Kırım’a konuşlandırıldığını ve Herson bölgesindeki Rus birliklerini desteklemek için kullanılmasının neredeyse kesin olduğunu” da ifade etti.

Rusya’nın yeniden ikmal kabiliyetini sınırlamak isteyen Ukrayna güçlerininse, odak noktasını bu amaçla ülkenin güney bölgelerindeki köprüler, mühimmat depoları ve demiryolu bağlantılarına çevirdiği söyleniyor.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, önceki hafta boyunca güçlerinin Rusya’nın lojistik tedarikini tahrip konusunda “güçlü sonuçlar elde ettiğini” söyledi.