USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

İran basını, Tahran cevap vermeli diyor!

İran’ın önde gelen gazetelerinden biri olan Vatan-e Emrooz: “Siyonist rejimin Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerine yönelik hava saldırısı, İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. İran cevap vermeli” ifadelerine yer verdi.

İran basını, Tahran cevap vermeli diyor!
28-10-2024 11:13
Google News

SALDIRI SINIRLIYDI

İran’da birçok gazete İsrail’in İran’a yönelik saldırısını manşete taşıdı. İran’da en çok okunan gazetelerden biri olan Vatan-e Emrooz gazetesi saldırıya ilişkin “Siyonist rejim, 5 Kasım Cumartesi sabahı bazı İran askeri üslerine saldırdı. Bu saldırı Siyonist rejim yetkililerinin ve Amerikalıların vaat ettiğinden daha sınırlıydı” dedi. 


İRAN SALDIRIYI ETKİSİZ BULDU

Yazıda Tahran’ın gerçekleştirdiği “Gerçek Vaat” adı verilen operasyonun dünya ve bölge ülkelerinde “şaşkınlık” ve “hayranlıkla” karşılandığını iddia eden yazıda, bu operasyonun aksine İsrail’in İran’ı hedef alan (etkisiz) saldırısının hem İsrail halkı hem de bölgesel ve uluslararası kamuoyu açısından alay konusu olduğuna dikkat çekti. Yazıda “Siyonist rejimin eski Savaş Bakanı Avigdor Lieberman, Netanyahu'yu eleştirerek bu saldırının sadece bir gösteri olduğunu vurguladı.” ifadelerine yer verildi. 


SALDIRIYA CEVAP VERİLMELİ

Yazının devamında “Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesine göre bu saldırıya karşılık vermek İran'ın meşru ve tartışılmaz hakkıdır” ifadelerine yer verilerek İsrail’in söz konusu saldırı ile İran’ın toprak bütünlüğünü hedef aldığı ve Tahran’ın bu saldırıya cevap vermesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler