USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

İran'dan İsrail saldırısına ilk cevap!

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırıya ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. Açıklamada, 'İran, BM'nin 51. maddesinde belirtildiği gibi yabancı saldırgan eylemlere karşı meşru müdafaa hakkına sahiptir.' denildi.

İran'dan İsrail saldırısına ilk cevap!
26-10-2024 17:12
Google News

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'da hava savunma sistemlerini ve füze üretim tesislerini hedef aldığı saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin İran'daki bazı askeri üslere yönelik saldırısını, ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı tehdit veya güç kullanımını yasaklayan ilkeye aykırı bir hareket ve uluslararası hukuk ile BM Antlaşması'nın açık bir ihlali olarak görmekte ve en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İsrail saldırısı sonrası ABD ve İngiltere'den İran'a sürpriz çağrıİsrail saldırısı sonrası ABD ve İngiltere'den İran'a sürpriz çağrı

İran, İsrail saldırısında kaç askerinin öldüğünü açıkladıİran, İsrail saldırısında kaç askerinin öldüğünü açıkladı

"İran, kendini savunma hakkına ve yetkisine sahip"

Açıklamada, "İran'ın yetkili makamlarının defalarca vurguladığı gibi İran, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesinde belirtildiği gibi yabancı saldırgan eylemlere karşı meşru müdafaa hakkına sahiptir." denildi.