USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail-Filistin savaşı: İsrail Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı!

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı!
06-11-2023 03:32
Google News

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı.

Filistin'de 7 Ekim'den bu yana 4 bin 800'ü çocuk olmak üzere 9 bin 770 kişi hayatını kaybederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki ateşkesle ilgili yaptığı açıklamada, Gazze'deki esirler serbest bırakılmadıkça ateşkes yapmayacaklarını açıkladı.

NETANYAHU, ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

Netanyahu, İsrail'in güneyindeki bir hava üssüne yaptığı incelemelerin ardından Gazze'deki saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İsrail Başbakanı, Filistinli grupların elinde olan esirler serbest bırakılmadıkça ateşkes olmayacağını, bunu da "hem düşmanlarına hem de dostlarına" söylediklerini dile getirdi.

Netanyahu, 3 Ekim'de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Tel Aviv'de yaptıkları görüşmenin ardından da benzer açıklamalarda bulunmuştu.

AÇIKLAMA SONRASI HAMAS, SDEROT'A BOMBARDIMANA BAŞLATTI

Hamas'a bağlı İzzeddin Kassam Tugayları ise Netanyahu'nun ateşkes açıklaması sonrası İsrail'in güneyindeki Sderot şehrine yoğun bombardıman başlattı. Sderot şehirinde sirenler çalıyor.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

02.55: İsrail savaş uçakları, Gazze'de çocuk hastanesine hava saldırısı düzenliyor. İsrail'in hava saldırısında Nasr Çocuk Hastanesinin 3. katını hedef aldı.

Bölge kaynakları, bu katın kanser hastası çocuklar için ayrıldığını bildirdi. Bölgedeki internet kesintisi ve patlamanın etkisi nedeniyle ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmiyor.

02:43: Ürdün Kralı Abdullah: Gazze Şeridi'ndeki Ürdün Sahra Hastanesi'ne acil tıbbi malzeme ve ilaç yardımı havadan ulaştırıldı.

02.40: Gazze'nin batısında sahil yolu ekseninde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kassam Tugayları, İsrail güçlerini 2 farklı noktada pusuya düşürdü.

02.08: İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki Şeyh Rıdvan semtine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

01.47: İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik hava saldırıları yoğun şekilde devam ediyor.

01.15: İsrail, bu gece Gazze’ye ‘10 metre derinliğe kadar nüfuz ederek patlayan’ bombalar atıyor. Böylelikle sığınaklardaki Gazzeliler de hedef alınmış oluyor.

00.45: Birleşmiş Milletler: Gazze'deki ekibimizin büyük çoğunluğuna ulaşamıyoruz.

00.12: Gazze'deki operasyonlarda ölen İsrail'li asker sayısı 34'e yükseldi.

23.23: İsrail'in saldırılarına karşılık olarak Hamas'ın attığı roketler Tel Aviv'in güneyindeki Rishon Lezion şehrine düştü. Bölge kaynakları İsrail'de peş peşe patlamalar olduğunu bildiriyor.