USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

İsrail'le dalga geçti: İran'a saldırı kınanmayacak kadar zayıf

Irak'ta Ulusal Şii Akımı lideri Mukteda es-Sadr, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının kınanmayacak kadar 'zayıf' olduğunu belirtti.

İsrail'le dalga geçti: İran'a saldırı kınanmayacak kadar zayıf
26-10-2024 15:08
Google News

Irak'ta Ulusal Şii Akımı lideri Mukteda es-Sadr, X sosyal medya platformunda İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin paylaşım yaptı.

Sadr, "Siyonist varlığın İran topraklarını bombalaması, her ne kadar bağımsız ve tam egemen bir devlete yönelik bir saldırı, terörist varlık ve onu destekleyen ABD tarafından uluslararası hukuk ve yasaların açık bir ihlali olsa da, bu saldırı kınanmayacak kadar zayıf ve küçüktür." ifadelerini kullandı.

Tüm İslam ve Arap ülkelerine ve insanlığa çağrı yapan Sadr, katliamları, terörizmi, çocukların ve sivillerin öldürülmesini durdurmaları için "uluslararası kibir güçleri"ne (İsrail, ABD ve onu destekleyen batı ülkeleri) baskı yapılmasını istedi.

Sadr, dünyayı yeni bir savaş tehlikesinden ve kanlı çatışmalardan kurtarmak için herkesi İsrail'i boykot etmeye, büyükelçiliklerini kapatmaya ve bu ülkeyle işbirliğini suç kapsamında değerlendirmeye çağırdı.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler