USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'i Gazze'de 'sürpriz' mi bekliyor? 'Yenilirlerse sonu olur!'

İsrail’in 2005 yılından bu yana kara,deniz ve hava ablukası uyguladığı Gazze’ye Aksa Tufanı operasyonu sonrasında kara harekatı başlatacağı gündemdeyken, ORSAM Direktörü Uysal'dan çarpıcı değerlendirme geldi: Mağlubiyet İsrail'in sonu olur!

İsrail'i Gazze'de 'sürpriz' mi bekliyor? 'Yenilirlerse sonu olur!'
15-10-2023 21:18
Google News

HABER7

Aksa Tufanı operasyonuna Gazze’ye yönelik kanlı hava saldırılarıyla karşılık vermeye çalışan İsrail’in katliamı 9 gündür devam ederken, kara harekatı seçeneği gündemdeki yerini koruyor.

İsrailli asker makamların günlerdir sinyalini verdiği ancak düğmesine basamadığı kara harekatında işgal ordusunun ne tür bir direnişle karşılaşacağı bilinmiyor.

Hamas’a bağlı Kassam Tugayları’nın ileri teknoloji gerektiren operasyonunun şifrelerini henüz çözemeyen İsrail’in, Gazze’ye karadan saldırması durumunda göğüs göğüse çarpışmalarda ağır zayiatlar vereceği öngörülüyor.

Halihazırda büyük bir kriz yaşayan İsrail ordusunun olası Gazze mağlubiyeti sonrası çatırdayacağı değerlendiriliyor.

YARIM MİLYONLUK DİRENİŞ GÜCÜ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Direktörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Hamas tarafından hazırlanmış bir “sürpriz”den çekindiğini söyledi. Uysal, İsrail’in olası kara harekatında en az 500 bin Filistinli'nin direneceğini kaydetti.

Eskiden olduğu gibi Hamas’ın elinde sapan ve taş olmayıp dron ve tank imha teçhizatlarının olduğunu kaydeden Prof. Uysal, kara harekatında başarısız olunması durumunda İsrail’in “biteceğini” ifade etti.