USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İYİ Parti’den Böcek’e 'ziyaret' tepkisi

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da istifa edip CHP’ye geçecekleri konuşulan İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i zi

İYİ Parti’den Böcek’e 'ziyaret' tepkisi
12-12-2023 11:04
Google News

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da istifa edip CHP’ye geçecekleri konuşulan İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyareti, tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclisi’nde İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, Böcek’i partilerini dizayn etmeye çalışmakla suçlarken, Böcek ise suçlamaları kabul etmedi.
31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Antalya’da da partilerin aday adayları ve bazı ilçelerdeki adaylar belli olmaya başladı. 2019’daki yerel seçimlere Millet İttifakı’nın adayları olarak giren İYİ Parti’den Halil Öztürk Elmalı’yı, CHP’den Serkan Küçükkuru ise İbradı’yı kazandı. Aynı seçimde Gülsüm Cengiz ise Demre’den meclis üyesi seçildi. 
Seçimlerin ardından Serkan Küçükkuru CHP’den istifa ederek önce Memleket Partisi’ne, ardından İYİ Parti’ye katılırken yakın zamanda da İYİ Parti’den istifa ederek tekrar CHP’ye katıldı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’nın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından Gülsüm Cengiz belediye başkanı seçildi.
İYİ Parti’nin CHP’nin ittifak teklifini geri çevirerek seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı sonrasında bazı partiden istifalar başladı. İstifaların gündemde olduğu sırada Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz’in istifa ederek CHP’den aday olacakları kulislerde konuşulmaya başlandı. Konuşmaların sürdüğü sırada Halil Öztürk, Gülsüm Cengiz, Serkan Küçükkuru ve bazı meclis üyelerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etmesi iddiaları güçlendirdi.
MECLİSTE 'DİZAYN' SUÇLAMASI
Siyaset kulislerinde başkanların istifa edeceği konuşulurken Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclisi’nde konuyla ilgili bir çıkış, İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar’dan geldi. Yazar konuşmasında Böcek’i başka partinin içini dizayn etmeye çalışmakla suçladı. İYİ Parti Grubu olarak iyi niyetleriyle katkı vermeye hazır oldukları her zaman dile getirdiklerini söyleyen Yazar, “Değişen tüm il başkanlarımızla, iş birliği protokolünü yapma arzumuzu ortaya koyduk. Buna rağmen hiçbir zaman kabul görmedik. Sebebi bugün anlaşılıyor. Meğer gizli bir protokol varmış. İYİ Parti Meclis Üyesi ve belediye başkanlarımızla verilen resim, Muhittin Böcek Başkanımızın CHP Genel Merkezi’ne adaylığının güçlü görünmesi için oluşturmaya çalışılan bir algı resmidir. Siyasi nezaketten uzak, başka bir partinin içini dizayn etmeye çalışmak son derece yakışıksız" dedi.
‘PARTİMİZİ YOK SAYMA GAYRETLERİNİ HEP BİRLİKTE İZLEDİK’
Seçime 3 ay kala yaşadıklarından ders çıkarıp önlerine bakacaklarını belirten Yazar, “Seçim döneminde yaptığımız ittifakın kimlere faydası olduğu herkesin malumudur. Partimizi yok sayma gayretlerini hep birlikte izledik. Genel başkanımızın kararlılıkla, seçime öz başımızla gireceğiz demesi de işte bu Antalya örneğinde olduğu gibidir. Bu kararlılığı da takdirle karşılıyoruz. 4,5 yıllık dönemde ittifakımız olduğunu söyleyenler, ne grubumuza gelmiş ne sorunlu konularda gerekçelerini ortaya koymuşlardır. Düşündüklerinin aksine çıkan kararlarımızı yargılamış ve aba altından sopa gösterir gibi zaman zaman geçmişte aldıkları kararların aksine kararlar oluşturmuşlardır" diye konuştu. 
‘HİÇBİR ZAMAN BİR PARTİYİ DİZAYN ETMEM’
İddiaları kabul etmeyen Muhittin Böcek, “Ben hiçbir zaman bir partiyi dizayn etmem. Millet İttifakı olarak 31 Mart’a kadar beraber yol yürüyeceğiz. Bu anlamda Genel Başkanımız Meral Akşener'e 'abla' diye hitap etmiş biriyim. Beni belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarım ziyaret etti. Az önce Halil Başkan'ı çağırdım, aralık ayında AK Parti'den İYİ Parti'ye geçiş yapılmış. Serkan Küçükkuru Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilmiş size katılmış. Demre Belediye Başkanı arkadaşım, Cumhuriyet Halk Partisi'nden size katılmıştır. Burada siyasi parti genel başkanlarımız karar verir" dedi.
‘YANLIŞ DEĞERLENDİRME OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’
Güç için asla böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Muhittin Böcek, “31 Mart'a kadar biz yine yol arkadaşlığımızla, yapmamız gerekenleri yapacağız. 2 gün önce il başkanımızla da görüştük. Bir başka partiden bu işlere hiç bakmadım, bakmıyorum da. Onun için bir yanlış değerlendirme olduğunu düşünüyorum. Yine de her şey için, emeğiniz için katkılarınız için ve eleştiriniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler