USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İzmir, bağımlılıkla mücadelede birleşti

€?muhtarımla birlikte bağımlılıkla mücadele” etkinliğine izmir vali yardımcısı faik arıcan, menemen, buca, bornova, karabağlar, konak, çiğli, bayraklı ve karşıyaka ilçelerinin kaymakamları ve izmir’in mahallerinden 400’e yakın muhtar katılım sağladı.

İzmir, bağımlılıkla mücadelede birleşti
31-05-2024 10:25
Google News

Dünya Tütünsüz Günü kapsamında düzenlenen “Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele” etkinliğinde, tütün endüstrisinin milyonlarca genci hedef almaya devam ettiğine dikkat çekildi. 2022 yılı verilerine göre dünya genelinde 13-15 yaş arası en az 37 milyon gencin bir şekilde tütün kullanmakta olduğu, erken yaşta başlayan tütün kullanımının bağımlılık riskini artırdığı, tütün kontrolündeki ilerlemeye rağmen milyonlarca gencin tütün endüstrisi tarafından hedef alındığı hatırlatıldı.


31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü için İzmir Valiliği, Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İzmir Şehir Hastanesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilen “Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele” etkinliğine İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Menemen, Buca, Bornova, Karabağlar, Konak, Çiğli, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinin kaymakamları ve İzmir’in mahallerinden 400’e yakın muhtar katılım sağladı. Katılımcıları bağımlılığın önlenmesi ve tedavisinin çeşitli yönleri konusunda eğitmek ve öncülük etmelerini sağlamak üzere tasarlanmış bir dizi bilgilendirici oturum ve interaktif atölye çalışması yer aldı. Bu önemli toplumsal buluşma, bağımlılıkla mücadeleye yönelik strateji ve girişimleri tartışmak üzere uzmanları, sağlık çalışanlarını ve yerel liderleri bir araya getirdi.


İzmir Valisi Sayın Dr. Süleyman Elban’ın destekleri ve teşvikleri ile gerçekleştirilen etkinlikte sürekli eğitimin, toplum desteğinin ve etkili önleme ve tedavi stratejilerinin uygulanmasının bağımlılıkla mücadelede ne kadar önemli olduğunun altı çizildi.


Oturum açılışı İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Arıcan, bağımlılıkla mücadelede omuz omuza verip gençlere daha sağlıklı bir nesil sunmanın önemine dikkat çekerken, Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, muhtarlara seslenerek; bağımlılıkla mücadelede toplumun kılcal damarlarına ulaşmak için öncü rol oynamalarını halkı doğru ve bilinçli yönlendirmede Yeşilay’a destek beklediklerini dile getirdi. Ardından Yeşilay Eğitim Yönetimi Uzmanı Tolga Uçar, bağımlılığın anlaşılması konusunda detaylı bir analiz sunarak kapsamlı eğitim ve farkındalık programlarına duyulan ihtiyacı detaylandırdı. Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Kılınç ise nikotinsiz bir yaşam tarzı sürdürmenin faydalarını muhtarlarla paylaştı.


“Muhtarımla birlikte, Bağımlılıkla Mücadele” etkinliğinde bağımlılık ve sağlık konusunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi AMATEM’den Uzm. Dr. Başak Bağcı, bağımlılığın sağlık üzerindeki etkisine daha derin bir bakış açısı sunan gerçek hayattan vaka çalışmaları sundu. Muhtarlar böylece gündelik hayattan bağlımlılık örnekleri ile eğitimlerini sürdürdü.


Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Uzm. Psikolog Ahmet Fırat Turan, kumar bağımlılığının risklerini detaylı bir şekilde muhtarlarımızla paylaşırken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi’nden Uzm. Dr. Nurcan Şentürk, bağımlılara yönelik İzmir genelinde halkın ilk basamak sağlık hizmetlerinde kolaylıkla ulaşabileceği ve destek alabielceği koruyucu ve önleyici tedavi seçenekleri hakkında değerli bilgiler verdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Bircan Birkan, bağımlılığın yasal boyutlarına genel bir bakış sunarak, kolluk kuvvetlerinin bağımlılığın önlenmesi ve kontrolündeki rolünü vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi.


Etkinlik, canlı bir soru-cevap oturumunun ardından katılımcıların bağımlılıkla ilgili konulardaki bilgilerini test eden interaktif bir Kahoot oyunu ile sona erdi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren İzmirli muhtarlar, hem eğitim sonucunda edindikleri bilgileri test etme hem de eğlenerek yarışma deneyimini yaşadılar. Kahoot yarışma sonucunda ilk üçe giren İzmirli Muhtarlara İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan ve İzmir Yeşilay Şube aşkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.


Ana programa ek olarak fuaye alanında 2024 yılı Sağlıklı Nesil Yetenek Yarışması’nda yarışan İzmir ilçelerindeki öğrenciler tarafından hazırlanan bir sanat sergisi, alkol gözlüğü testi, karbon monoksit ölçümü gibi ilgi çekici etkinlikler de yer aldı. Muhtarlarımızın bağımlılıkla mücadele farkındalık düzeyini arttırmak için düzenlenen bu etkinlikler, bağımlılığın etkileri ve önleme yolları konusunda pratik bir bakış açısı sağlamak üzere tasarlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler