USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kadın çiftçilere hamur yoğurma makinası desteği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de kadın çiftçilere, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hamur yoğurma makinası desteğinde bulunuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından, 28 kadın

Kadın çiftçilere hamur yoğurma makinası desteği
05-10-2023 16:20
Google News

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de kadın çiftçilere, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hamur yoğurma makinası desteğinde bulunuldu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından, 28 kadın çiftçiye hamur yoğurma makinesi dağıtıldı. Hamur yoğurma makinesi maliyetinin yüzde 100’ünün projeden karşılandığı, projenin toplam bütçesinin ise 336 bin lira olduğu kaydedildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Ev içi alanda kırsalda yaşayan kadınlara yönelik iş gücünü azaltmayı hedefleyen teknolojiler önem arz etmektedir. Hamur yoğurma işlemi gayet zor bir faaliyettir. Hamur yoğurma işi uzun dönemde kadınlarda eklem ağrısı, bel ağrısı ve bilek kanalı hastalığına neden olmaktadır. Bu makine, kırsaldaki kadınların hayatlarını kolaylaştırarak bilek, bel ve eklem sağlığının korunmasına hizmet edecektir. Kadınlar bu makineyi ailelerinin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanabilecekleri gibi ücreti karşılığı başkaları için de kullanabileceklerdir" denildi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler